Önceki günkü yemek davetinden geriye kalan pide ekmeklerini değerlendirmek için sabah kahvaltısına yaptığım börek.Gayet lezzetli bir kahvaltılık olduğu ev halkı tarafından da tasdiklendiği için sıklıkla başvurulan tariflerden bir tanesi,orijinal börek tadını da aratmıyor.
Malzemeler: 2 adet bayat pide (tekli pide)
3-4 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta
2 su bar.süt
100 gr.beyaz peynir
1 su bar.kaşar peynir
Maydanoz.tuz
Küçük boy cam fırın kabını tereyağ ile yağladım üzerine küçük küçük doğradığım pidenin bir tanesini yaydım,ince kıydığım maydanoz ve beyaz peyniri karıştırıp pidenin üzerine serptim kalan pideyi de üste yaydım.Çırpılmış yumurta,süt ve erimiş tereyağına tuz ekleyip pidelerin üstüne döktüm.Fırını 200 dereceye ayarlayıp böreği 20 dk.fırınladım daha sonra çıkarıp en üste rendelenmiş kaşar peynirlerini yaydım 15 dk daha kızarana kadar pişirdim.
Abla çok güzel görünüyor. Haftasonu geldiğinde kahvaltıya isterim, ona göre. Şimdiden ekmek bayatlatmaya başladım. :)
YanıtlaSilTabii yaparım,yeter ki sen iste canım.
YanıtlaSilguzel bi tarif annenin ellerine saglik bende bugun yapicam yazik ekmekler bosa gitmesin:)
YanıtlaSil