Yapımını anlattığım sürkün salatasının tarifini de vermek istedim.Kahvaltı sofralarında sıklıkla yer alır yanında da tazecik susamlı simit ve çayla bir güzel yenir:)
Malzemeler : 2 adet sürk
2 adet iri domates
2 adet salatalık
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2-3 adet yeşil soğan
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet taze nane
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
- Domateslerin kabuklarını soyalım,salatalıkları alacalı soyalım ve küp doğrayalım.
- Biberleri boyuna dörde bölüp doğrayalım.
- Soğanları yemeklik doğrayalım.
- Maydanoz ve naneyi kıyalım.
- Sürkü dilimleyelim.
- Tüm malzemeleri salata kabına alalım,nar ekşisi,zeytinyağı ve tuz ilave edip harmanlayalım.
- Bekletmeden servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Ben önce sürkün yapımını okudum, hemen yapıp,salatasını deneyeceğim.Tarif süper değişik.Elinize sağlık.
YanıtlaSilCanım şahane bir salata olmuş,nefis görünüyor.Ellerine sağlık,çok güzel bir kahvaltılık.Mutlu haftalar, sevgiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilnefis görünüyor salatan sürkde ilginçmiş.)
Sürkü yaptın,salatasını da yaptın.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilellerıne sağlık canım salatası da nefıs gorunuyor
YanıtlaSilCanım o simitle nasıl güzel yenir enfes olmuş ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilSüper olmuş canım , lezzetini tahmin edebiliyorum , ellerine sağlık.
YanıtlaSilİlk defa duydum ve hemen tarife baktım nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSenin bu değişik, birbirinden muhteşem görünümlü tariflerin beni benden alıyor Erguvanım.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilo zaman kavaltıya sendeyim canım hehee:)
YanıtlaSilellerine sağlık sevgilerimle:))
Uzanıp tabağı alasım geldi:)Çok iştah açıcı görünüyor,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok değişik erguvanım ellerine sağlık..
YanıtlaSilSürk üilk defa duyuyorum doğrusu. Tarifinin yanında bir de salatada kullanılan hali ile oldukça farklı olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilönceki yazını da okumuştum. sürk. bilmiyodum. ama biz benzerini yapıyoruz kahvaltıda. adı da çingen pilavı. baharat yok. diğerleri hemen hemen aynı. yeşillik domates ve peynir, lor.
YanıtlaSil:)
Canım,
YanıtlaSilnasıl da iştah açıcı bir görüntü. Renkli renkli. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
Bir önceki postunuzu okudum ve sürk'ün nasıl hazırlandığını çok merak ediyordum.Bizim buralarda peynircilerde satılıyor sizinde yazdığınız gibi kavanoza koymuşlar ve üzerine zeytinyağ ile doldurmuşlar çok merak ettiğim bir tarifdi ellerinize sağlık ilk fırsatta deniycem
YanıtlaSilArkadaşım ellerine sağlık tam bir yaz öğünü salatan hele o simit yanında yok mu dayanılmaz bir lezzet sevgiler...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK TATLIM MMMM
YanıtlaSilKİM HAYIR DER
MÜKEMMEL....
Salata olsun da adı ne olursa olsun,:))
YanıtlaSilellerine sağlık, bu arada görüntü muhteşem yerim ben o salatayı:))
tatlım ellerine sağlık nefis görünüyor. Sürk ilk defa duydum ama yemeyi çook isterim:)) kısmet.. sevgilerimle...
YanıtlaSilcanım arkadaşım yorumunu görünce koşup geldim :) bu aralar hep yoğun geçti mutfağa girmeye de fırsatım olmadı.
YanıtlaSilbu arada salatan harika. bende sürk'ü ilk defa duydum ellerine sağlık.
öpüyorum sevgilerimle...
arkadaşım salatan muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.bende ziyaretime bekliyorum
YanıtlaSilgavurdağı satalasına benziyor ben çok severimdebu salatayı eminim senin ki de çok lezzetli olmuştur..
YanıtlaSilSÜRK'Ü İL KEZ DUYDUM,SALATAN NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilBugün hep peynirli şeylerde gözüm :) bu da çok lezzetli bir salata, kaşığı daldır ye :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen bunu ilk kez duydum ama eminim iştah açıcıdır, ayrıca sürkün yapımını da okudum lezzetli valla, ne de güzel yenir ekmekle bu salata. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerinize saglik ilk defa duydum ve gördüm sürkü hayirli günler
YanıtlaSil