Orijinal mantıyla kıyaslanamayacak kadar pratik ama en az onun kadar lezzetli bir yemek.Bayramdan önce yapmıştım.Börekler kızartarak da yapılabiliyor ama ben fırınlamayı tercih ediyorum.Sizlerle de paylaşayım.
Malzemeler : 2 adet yufka
300 gr.kıyma
1 kuru soğan
Çeyrek demet maydanoz
Sıvıyağ
Tuz,karabiber,pulbiber
2 kase + 2 yemek kaşığı yoğurt
2-3 diş sarımsak
- Kıymayı tavaya alıp kavuralım,suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğan ve biraz sıvıyağ ekleyip sararana kadar pişirelim.
- Arzu ettiğimiz oranda tuz ve karabiberle tatlandıralım.
- İçi ocaktan alınca kıyılmış maydanoz ilave edelim.
- İki yufkanın arasını biraz sıvıyağ ile yağlayıp üst üste serelim.
- Bıçakla dört üçgen parça elde edecek şekilde keselim.
- Her üçgenin geniş ucuna iç malzemesinden koyalım.
- Börekleri rulo şeklinde sarıp,bir ucunun etrafında kıvırarak gül şekli verelim.
- Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizelim.
- 2 yemek kaşığı yoğurdu böreklerin üzerine sürelim.
- 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Bu arada sarımsakları soyup biraz tuzla ezelim ve 2 kase yoğurtla karıştıralım.
- Biraz sıvıyağa pulbiber ekleyip kızdıralım.
- Fırından çıkan börekleri 10 dakika dinlendirelim daha sonra üzerlerine yoğurt sosunu dökelim.
- Biberli yağ gezdirip servis yapalım.
- Afiyet olsun.
gerçekden güzel bir lezzet ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok severim...ellerinize sağlık..sevgiler,selamlar...
YanıtlaSilAh, babaannem yapardı bunu. Bayılırım. Harika görünüyor :)
YanıtlaSililk kez duydum , değişik görünüyor doğrusu , tadı mantı gibiyse süper :)
YanıtlaSilellerine sağlık...
ellerine saglık.geçmiş bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSilben pek kıymalı hamurişleri yemesemde bu mantıyı yiyebiliyorum.sanırım sarımsaklı yoğurt kıymanın ağırlığını alıyor.ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım harıka gorunuyor,sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık.Nefis görünüyor.Çok da pratik.
YanıtlaSilCanımmm ellerine sağlık enfes görü
YanıtlaSilnüyor.Mutlu hafta sonları diliyor ve öpüyorum.
ellerine saglık elticim süper görünüyor.sarımsaklı yogurda asla hayır demem neyle olursa olsun.eltin
YanıtlaSilyapabileceğim bir tarif, ellerine sağlık ve çok teşekkürler:)))
YanıtlaSil