14 Şubat 2011 Pazartesi

KIŞ ORTASINDA ÇİLEKLİ RULO PASTA




Yazdan kalma dondurulmuş çileklerle yaptım bu pastayı ama hani "herşey vaktinde güzel" denir ya çok doğru bir söz.Pastayı çilek zamanı denemenizi tavsiye ederim zaten az kaldı.


Pandispanya malzemesi : 3 yumurta
                                      1 çimdik tuz
                                      3 çorba kaşığı tozşeker
                                      5 çorba kaşığı un
                                      2 çorba kaşığı süt
                                      Yarım paket kabartma tozu
                                      1 paket vanilya
  •  3 yumurtaya  3 çorba kaşığı şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım
  •  Süt,un,kab.tozu,vanilya ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yayalım.Önceden ısınmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişirelim.
  •  Fırından çıkarınca 2-3 dakika bekletip yağlı kağıtla beraber pandispanyayı rulo şeklinde saralım,üzerini bir bezle kapatalım,soğursa rulo yapılmaz,kırılır.
İç Krema malzemesi : 2 su bardağı süt
                                 2 silme çorba kaşığı un
                                 1 çorba kaşığı mısır nişastası
                                 2 çay bardağı tozşeker
                                 1 yumurta
                                 1 vanilya
                                 1 su bardağı doğranmış çilek
Üzeri : 1 poşet krem şanti
           1 su bar.soğuk süt
           iri dövülmüş ceviz
           çilek taneleri
  •   Çilek ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencerede gözgöz olana kadar karıştırarak pişirelim,
  •   Ateşten alırken vanilyayı ekleyip karıştıralım,ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayalım.
  •   Krema ılıyınca çilekleri ekleyip karıştıralım.
  •   Rulo yaptığımız pandispanyayı açıp yağlı kağıttan ayıralım,
  •   Üzerine kremayı yayıp dikkatlice tekrar rulo yapalım,birleşme yeri altta kalacak şekilde yerleştirelim.
  •   Krem şantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar çırpalım,
  •   Pastanın her tarafını bu krema ile güzelce sıvayalım,
  •   Üzerini ceviz ve çilekle süsleyelim.
  •   Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirip servis yapalım.
       
     

2 yorum:

  1. Ellerine saglik. Her zamanki gibi cok guzel gorunuyor fakat krem santiyi pek seven biri degilim. Disaridan pasta aldigimda krem santi kullanmayan butik pastaneleri tercih ediyorum. Kendim yapmaya calistigimda da cikolotali puding kullaniyorum. Fakat hem pastanin disina sekil vermek zor oluyor hem de pasta biraz bekleyince puding kuruyor ve catliyor. Pastanin icine ve uzerine krem santiye alternatif olarak ne kullanabiliriz?

    YanıtlaSil
  2. Kremşanti pastaların dışını sıvamak için en pratik krema çeşididir ama farklı alternatifler de var.Pastanelerin kullandığı "buttercream" tabir edilen ana malzemesi tereyağı veya margarin olan kremalar,çikolatalı ganajlar,labneli kremalar,pastacı kremaları kullanılabilir.

    YanıtlaSil