18 Şubat 2011 Cuma

İNCİR DOLMASI


  Babam tatlıyı çok sever,incir dolması da sevdiği tatlılardan bir tanesi.Hatay'da olduğundan ikram etme şansım yok ama bu tatlıyı kendisine ithaf ediyorum.



  Kuru incir daha çok kışın tüketilmesine rağmen,bu tatlı sütle yapıldığı ve yağ içermediği için hem yaz hem kış rahatlıkla tüketilebilir.İncir zaten tatlı bir kuru meyve olduğundan fazla şeker ilavesine de gerek yok.



Malzemeler :  300 gr.kuru incir
                     1 su bardağı ceviz içi
                     1,5 su bardağı süt
                     3 yemek kaşığı toz şeker
                     1 çay kaşığı vanilya
                     kaymak
  • İncirleri yıkayıp su dolu derin bir kapta en az yarım saat yumuşayana kadar bekletelim.
  • Yumuşayan incirlerin suyunu süzelim,ortalarına enine kesik açıp,açtığımız kesiğe yarım ceviz içi yerleştirelim.
  • İçleri doldurulan incirleri yapışmaz tavaya yerleştirelim.
  • Süt,şeker ve vanilyayı karıştırıp,incirlerin üzerine dökelim,tavayı ocağa alalım.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra da kısık ateşte sütünü çekene kadar pişirelim.Pişerken arasıra incirleri çevirelim ki her tarafı sütü çeksin.
  • Sütünü tamamen çektirince ocaktan alalım,ılınmasını bekleyelim.
  • Tatlı ılınınca kaymak ve dövülmüş cevizle servis yapalım.
                     
  


3 yorum:

  1. Ellerine saglik. Cok guzel gorunuyor. Zaten kaymakli olmasi bir kere yeter. Sanirim yaz aylari icin de kaymak yerine sade dondurma kullanabiliriz degil mi? Hem yaz sicaginda daha hafif ve serinletici olur.

    YanıtlaSil
  2. Tabii ki rahatlıkla kullanılabilir hatta kaymağı ağır bulanlar kışın da dondurma ile servis yapabilir.

    YanıtlaSil
  3. ben içe ayrıca tarçın ekliyorum, müthiş kokuyor ve daha lezzetli oluyor.

    cevizle karışık fındık da konabilir.

    YanıtlaSil