Mantarı tek başına yemek ya da atıştırmalık olarak veya yemeklerin yanında/içinde,böreklerde,salatalarda kısacası aklınıza gelecek herşeyde kullanmayı çok seviyorum.Öyle ki güzelce yıkadıktan sonra şapka kısımlarının içerisine biraz tuz ve limon dökerek çiğ çiğ bile yiyorum.Denemenizi tavsiye ederim,bu şekilde eşim de çok seviyor.
Mantarlı et sote çok pratik yapılabilecek bir yemek özellikle çalışıyorsanız işten dönünce kısa sürede hazırlayabilirsiniz gayet de lezzetli.Yaz gelip de domates ve biberin doğalı çıktığında daha nefis oluyor,o zaman fazla salça kullanmanız da gerekmiyor.Ben bu tarifi pratikliği nedeniyle Tarifkolik Öznur'un "45 dakikalık tarifler"etkinliğine gönderiyorum.Birbirinden güzel tariflerle dolu başarılı etkinlik diliyorum.
Malzemeler : 300 gr.mantar
300 gr.kuşbaşı et
3 adet domates
2 adet kırmızı biber(yeşil de olabilir)
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Çeyrek demet maydanoz
1 kaşık domates salçası
1'er çay kaşığı karabiber,pulbiber,kekik
Zeytinyağı,tuz
- Etleri tencereye alıp suyunu çekene kadar kavuralım.
- Soğan,sarımsak ve biberleri yemeklik doğrayıp tencereye ekleyelim,zeytinyağı ilave edelim,arasıra karıştırarak pişirelim.
- Salçayı ekleyip karıştıralım,domateslerin kabuklarını soyup ilave edelim.
- Mantarları güzelce yıkayıp büyük olanları dörde küçükleri ikiye kesip ilave edelim,tuz ve baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.Mantarlar pişince ocaktan alalım.
- Servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz serpelim.
Tarif için çok teşekkür ediyorum pınar hanım sevgiler..
YanıtlaSilsüperrrrrrrrrrrrrrrr
YanıtlaSilTarif için teşekkürler, Süper paylaşım
YanıtlaSil