Gaziantep yemekleri içerisinde en sevdiğim yemek alinazik kebabıdır.Yemeğin asıl isminin "Ala nazik" olduğu daha sonradan söylenişi daha kolay olduğundan "Alinazik"e dönüştüğü söylenir."Ala" arapça güzel,"nazik"ise yemek anlamına geliyor.
Bir diğer anlatım,"Yavuz Sultan Selim 16.yüzyılda Antep'e geldiğinde müthiş bir karşılama töreni yapılmış ve bu yemek ikram edilmiştir.O kadar beğenmiş ki ‘hangi eli nazik yaptı bunu’demiş ve oradan ismi Ali nazik kalmıştır." şeklindedir.
Bu yemekte kullanılan etin kuzu eti olması gerekiyor,kıyma veya kuşgözü (küçük kuşbaşı) etle yapılabiliyor.Tabii sevmeyenler dana eti de kullanabilir.Bir de patlıcanlar közlendikten sonra bardak altı ile ezilirmiş,bu yöntem patlıcanların daha beyaz olmasını sağlarmış.Şimdi herkes (ben dahil) bıçakla kıyıyor,bir daha ki sefere bardak altı ile deneyeceğim.