Hepinize günaydın sevgili dostlar,bugün Sevgili Peygamberimiz'in (s.a.v.)doğum günü ve Mevlit Kandili.Herkesin Mevlit Kandili'ni kutlar,dualarınızın kabul olacağı güzel bir gün ve gece dilerim.
Bu böreği kardeşim istediği için yapmıştım,uzun zamandır yapmamıştım,iyi ki istemiş.
Malzemeler : 5 adet yufka
6 adet küçük boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 yemek kaşığı biber salçası (silme)
1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
Tuz,kimyon,karabiber,kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu : 11 yemek kaşığı fındıkyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Üzeri : Susam,çörekotu
- Patatesleri haşlayıp rendeleyelim.
- Soğanları yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında sarartalım.
- Salçaları ekleyip karıştıralım,rende patatesleri ekleyelim.
- Tuz,kimyon,karabiber ve kekiği damak tadımıza göre ekleyip karıştıralım.
- Tereyağını eritip 11 yemek kaşığı fındıkyağı ile karıştıralım.
- Her yufkayı 2 kaşık yağ ile yağlayıp bıçakla ortadan ikiye keselim.
- Kesilen parçaların üzerine iç malzemesinden yayalım ve geniş uçlarından başlayarak rulo şeklinde saralım.
- Hazırladığımız ruloyu yuvarlak tepsi kullanıyorsak ortadan başlayıp kendi etrafında sararak,köşeli tepsi kullanıyorsak da tepsinin bir kenarından başlayarak yerleştirelim.
- Yufkaların hepsini aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim.
- Kalan yağa yoğurt ve bir yumurtayı ekleyip çırpalım ve böreğin üzerine her yerini kaplayacak şekilde sürelim.
- En üste susam ve çörekotu serpelim.
- 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Böreği fırından çıkarınca 15-20 dakika dinlendirip,dilimleyerek servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Bu böreği çok severiz ve sıklıkla yaparım.Kimyon ve kekik koymuyordum..Bir daha yapınca öyle deneyeceğim.Güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilEllerıne sağlık bereketı bol olsun...
YanıtlaSilHayırlı Kandıller Dua ile iç içe.
çok lezzetli görünüyor canım.çok severim ama içime sinen tarifi sen verdin.artık sık sık yapabilirim sevgiler
YanıtlaSilHAYIRLI KANDiLLER CANIM
YanıtlaSiliçine pul biberle çok lezzetli oluyor.. eline sağlık...
YanıtlaSilhayırlı kandiller..
ellerine sağlık, enfes....hele bu saatte aahhh burda olsa demekten kendimi alamadım.Kandilin mubarek olsun.
YanıtlaSilcanım sanada hayırlı cumalar ve kandiller...ellerine sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilbörek nefis olmuş canım.çayın yanında da sıcak sıcak harika olur.ellerine sağlık.hayırlı kandiller diliyorum.
YanıtlaSilBazen ben patatesi haşlar kimyon,karabiber,tuz dökerek yerim.Böreğin nefis görünüyor.Bol susamlı ve çörekotlu. Ellerine sağlık.Kandilin kutlu olsun.
YanıtlaSilKandiliniz mubarek olsun Duaniz kabul bulsun..
YanıtlaSilHayirli geceler Eline saglik olsun
Hayirli Kandiller canim!
YanıtlaSilOmlet mütis güzel olmus, ellerine saglik, sevgiler....
Patatesli börek favorilerimdendir , çok iştah açıcı görünüyor , eline sağlık canım .
YanıtlaSilHayırlı kandiller.
Börek nefis görünüyor ellerine sağlık,hayırlı kandiller
YanıtlaSilKandiliniz mübarek olsun.
YanıtlaSilNefis bir börek tarifi olmuş, içi harika hazırlamışsınız. Bende sizin gibi deneyeceğim, hatta cumartesi ziyafeti çekeceğim.SEvgilerle, hayırlı kandiller
YanıtlaSilben de deneyeceğim
YanıtlaSil