Yemeklerde tatlı tuzlu tatları bir arada seviyorsanız bu pilava da bayılacaksınız.Kavrulmuş bademler de çıtır çıtır lezzetiyle pilava renk katıyor.
Malzemeler : 2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 çay fincanı iç badem
10 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber
- Bademleri sıcak su ile ıslayalım,15-20 dakika beklesin sonra kabuklarını soyalım.
- Pirinçleri iyice yıkayıp,ılık tuzlu su ile yarım saat ıslatalım ve süzelim.
- Kayısıları boyuna şerit şerit dörde keselim.
- Tencereye sıvıyağı alalım,bademleri ekleyip altın rengine dönene kadar kavuralım.
- Tereyağını ekleyelim eriyince pirinçleri ilave edip bir kaç dakika karıştırarak kavuralım.
- Kestiğimiz kayısıları,üç bardak suyu,tuz ve karabiberini ilave edelim,karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım,kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Pilav suyunu çekince ocaktan alalıım,15-20 dakika dinlendirip servis yapalım.
- Afiyet olsun.
ellerine sağlık harika görünüyor :)
YanıtlaSilCanım günaydın pilavda bayılırım kayısı ve bademe ellerine sağlık tabağı alıp kaçıyorum öptüm.
YanıtlaSilben hiç yapmadım ve yemedim ama tadını merak ettim görüntüsü harika ellerine emeklerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilHarika olmuş canım , pilavın her türlüsünü seviyorum . Ellerine sağlık , sevgiler.
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık.Yok mu bizede bir tabak.
YanıtlaSilGörüntü şahane,ellerine sağlık arkadaşım,teselli yorumun için teşekkür ediyorum..Sevgiler:)
YanıtlaSilgörüntü harika canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilİnanılmaz gözüküyor, elinize sağlık.Resimde yalnız çok güzel çekilmiş, tebrikler.
YanıtlaSilÇok güzel olmuştu. Çok beğendim. Çok harikaydı. Nefisti.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Harika görünüyor. Bademe de kayısıya da bayırlırım. Bademlisini çok yedim ama kayısılı ilk defa gördüm desem. Ama tadını çok merak ettim.
Sevgiyle kal.
bayılınmaz mı buna.
YanıtlaSilhiç duymamıştım.
:)
ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilTam eşimin damak tadına uygun o zaman bu pilav..
YanıtlaSilNefiss görünüyor canım benim..
Ellerine sağlık.
Merhaba,
YanıtlaSilPilavınız çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.Sevgiler:)
offf ki ne off..
YanıtlaSilihtaşamı ile lezzet garantisi veriyor bu pilav canım benim:)
ellerine sağlıkk..
tattım ki ucundan..
sevgilerr canısı:)
Nasıl da güzel görünüyor.Nefiss.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilCanımm, bayılırım değişik çeşnili pilavlara. Sade pilavı hiç sevmem zaten :) Ama bu pilav beni ye diyor şu anda bayıldım görüntüsüne, ellerine sağlık Erguvanım..
YanıtlaSilOsmancıklı bir eşe sahip olsunca
YanıtlaSilhem değişik hem de iyi pilav yapmayı öğreniyorsun.
Ama bunu hiç denememiştim.
Mutlaka deneyeceğim
Ellerine sağlık
İyi ahafta sonları
kaısılı hiç denemedim ama nefis görünüyor canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇokkk güzel, bayılırım. Özellikle kaburga dolması yaparken kayısı ve bademden bolca atarım pilavına...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, afiyetler olsun.
Sevgiler.
Bu pilav sevilmez miii :)) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilhımmm denemek lazım sevebilirim çünkü:)
YanıtlaSilHımm pilav nefis görünüyor. Tam da akşam vakti ve karnım acıkmışken. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilOnca zaman Malatya'ya gittik geldim, kayısıyı da her şekliyle yedim ama hiç pilavını yememiştim:)
YanıtlaSilElinize sağlık