Pazar kahvaltısı için hazırladığım ekmekleri sizlerle paylaşmak istiyorum.Mantar bizim evde çiğ veya pişmiş farketmez çok sevilir.Mantarı çiğ haldeyken bitmekten kurtarabildiğim zamanlar yemeklerde de kullanıyorum.
Malzemeler : 6 dilim beyaz tost ekmeği
8 adet mantar
3 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri (rende)
Tuz,karabiber,pul biber
Tereyağı
- Mantarları incecik kıyalım.
- Yumurtaları tuz ve karabiberle çırpalım.
- Mantar ve kaşar peynirini ekleyip karıştıralım.
- Ekmeklerin üzerine bıçakla çok az tereyağı sürelim.
- Mantarlı karışımı ekmeklerin üzerine paylaştıralım.
- Fırın tepsisine ekmekleri dizelim,üzerlerine pul biber serpelim.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında kaşarlar eriyip çok az pembeleşene kadar pişirelim.
- Sıcak sıcak servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Canımmm bende mantar aşığıyım ekmek
YanıtlaSiller harika ellerine sağlık öpüyorum
mantar bizim evinde fazorisidir.ellerine saglık.
YanıtlaSilderyam bitirmeden bende alayımda
YanıtlaSilnolur nolmaz :=))
Canım ellerine sağlık çok nefis görünüyor.Bende mantarı çok severim.İyi akşamlar
YanıtlaSilmantar yemiyorum ama yiyenlere afiyet bal olsun canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilDerya,Eylem;mantarı herkes çok seviyor galiba:)
YanıtlaSilBir dut masalı;siz buyrun hepimize yetecek kadar yaparım:)
Baharatın kızı.teşekkürler:)
Sevgiler.
harika görünüyor canım eline sağlıkk
YanıtlaSilsevgilerimle
Ellerine sağlık, deneyeceğim:)
YanıtlaSilnefis görünüyorlar:)
YanıtlaSilellerinize sağlık diyorum:)
zira bu tarz ekmekleri özellikle haftasonu kahvaltılarında çok seviyorum eşim de bende..
deneyeceğim müsadenizle..
sevgiler..
tatlım pazar kahvaltıları için şahane bir aparatif olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun.
YanıtlaSilDeniz;teşekkürler size şimdiden afiyet olsun,sevgiler.
YanıtlaSilSevil;teşekkür ederim,sevgiler.
Kahvaltıyla aram hiç iyi değil ama bu mantarlı ekmekler bana kahvaltıyı bile sevdirebiler.
YanıtlaSilÇok nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
nefis görünüyor ellerinize sağlık mantarı hiç çiğ denememiştim ilginç geldi:)
YanıtlaSilmantar bizim evde de çok sevilir ama çiğ yendiğini hiç duymamıştım.. bu tarif hem pratik hem lezzetli gözüküyor, kahvaltı dışında öğünler için bile süpper seçim :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMeliha;benim en sevdiğim öğün kahvaltı diyebilirim:)
YanıtlaSilAhter,Turta Tadından Yaşamak;çiğ mantarı limon sıkıp tuzlayarak yiyoruz,ekmekler kahvaltı dışında bir şeyler atıştırmak için de ideal:)
Sevgiler.
ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilpaylaşımlarınızın hepsi birbirinden leziz:)
çok sıkı takipteyim bundan böyle.
bende beklerim sayfama.
gönül dolusu sevgilerimle...
Bir tutam kekik;hoşgeldin sefalar getirdin,beğenmene çok sevindim,teşekkürler.Sevgilerimle.
YanıtlaSilMantarı çok seviyorum ama hiç böyle denemek aklıma gelmemişti. Nefis görünüyorlar ellerinize saglık :)
YanıtlaSilKahvaltıda yaratıcı lezzetler denemeye bayılıyorum. Bu ekmekler de zengin ve sıradışı bi' kahvaltı için çok ideal olmuş cidden. Ellerinize sağlık.^^
YanıtlaSil