Profiterolün orijinal halini çok çok severim ama çilek soslu olanın renkleri mevsime çok uygun oldu,hem de tadı çikolatalıdan daha hafif.
Hamuru : 125 gr.margarin
1,5 su bardağı su1,5 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
4 yumurta
- Bir tencerede su,margarin,tuz ve şekeri kaynatalım.
- Kaynayınca unu ekleyip,iyice yedirelim.Un kokusu gidene kadar bir kaç dakika kavuralım.
- Altını kapatıp hamurun ılınmasını bekleyelim,ılınınca yumurtaları teker teker yedirelim.
- Yağladığımız fırın tepsisine krema torbası veya kaşıkla ceviz büyüklüğünde sıkalım.
- Önceden ısınmış 190 derecelik fırında üzeri pembeleşip,hamurlar kuruyana kadar pişirelim.
- Fırını kapatınca hamurları,fırın kapağını açmadan soğutalım.
İç Kreması : 2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
7 yemek kaşığı tozşeker
1 yumurta
1 vanilya
- Vanilya hariç malzemeleri karıştırıp krema gözgöz olana kadar pişirelim,ateşten alırken vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Krema ılınınca krema torbasına dolduralım ve hamur toplarının alt kısmından sıkalım veya topların altından biraz keserek kaşıkla içlerine krema dolduralım.
Üzeri için :Beyaz çikolatalı sos
Çilekli sos
2 su bardağı süt
2 çay bardağı su
Doğranmış çilek ve dövülmüş antepfıstığı
- Beyaz çikolatalı sosu bardak sütle pişirip,soğutalım ve profiterollerin üzerine dökelim.
- En son çilek sosunu arkasındaki tarife göre 2 çay bardağı su ile pişirelim,ılıyınca profiterollerin üzerine gezdirelim,çilek ve antepfıstığı ile süsleyelim.
çikolata soslusu hep ağır gelir bana ama bu harika olmuş canım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEvet çikolatalı biraz daha ağır bir lezzet,çilekli oldukça hafif,sevgiler canım:)
SilÇok nefis olmuş,görüntü ve renk süper görünüyor.Ellerine saglık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sevgiler:)
SilSelamlar arkadaşım çilek soslu profiterol blog takipde o kadar güzel gözüküyo bende koşa koşa geldim ellerine saglık muhteşem.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,fıstıkla çilek çok uyumlu geldi bana da,sevgiler:)
SilCanım bende genelde yazın meyveli yapıp dondurma iler servis yaparım.Ellerine sağlık sunum süper.EEee meşhur Antep fıstığıda ne güzel yeşil yeşil durmuş sevgiler...
YanıtlaSilDondurma da çok yakışır Deryacım,sevgiler:)
SilAcayip güzel görünüyor.Çok nefisss.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim pembe kekikcim,sevgiler:)
Silnefis sunum ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim,sevgiler:)
SilGELDE YEME. CANIM ÇEKTİ OLMAZKİ BEN ŞİMDİ İŞTETİM BUDA YAPILMAZKİ...ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.MMMMMMMIMM NEFİS GİDEMEYOM.
YanıtlaSilgönderiyorum bir tabak,sevgiler:)
SilAma bu kadar da olmaz ki canım .
YanıtlaSilBenim canım çekti , ne yapacağız şimdi .
Yarın malzemeleri alıp deneyeceğiz , başka yolu yok .
Görüntüsü , sunumu nefis olmuş canım , ellerine sağlık .
Sonucu bekliyorum,teşekkürler canım,sevgiler:)
SilEllerine sağlık,mevsiminde güzel bir tarif.SEVGİLER:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım,sevgiler:)
SilTam bir görsel şölen. Eminim tadı da görüntüsü kadar güzel olmuştur ellerine sağlık.
YanıtlaSilTavsiye ederim,sevgiler:)
Silçilek soslusunu hıc yememıstım ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilHarika, nefis ,mükemmel...çünkü ben profitrole ölürüm.
YanıtlaSilNefis görünüyor sadece bakmakla yetiniyorum şimdilik,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBloguma Misafir oldugun icin tesekkür ederim canim :) ayrica ben bayildim mutlaka yapicam bu pastadan ellerine saglik canim
YanıtlaSilUUUUUY CANIMIN İÇİ MÜTHİŞ
YanıtlaSil:)
ELLERİNE SAĞLIK..
heeeey en sevdiğim iki şey bi arada. bu ne yaaaa müthiş olmalı.
YanıtlaSil:)
sofradaki tatlıları ve sunumlarını çok beğenmiştim :) çilek soslu prefiterolde gerçekten tam mevsime uygun olmuş ellerine emeklerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilsevgilerimle...
tekrar ellerine saglık yengecim.gerçekte çok lezzetliysi.favorilerimin arasında artık bu tarifte yerini aldı.en kısa zamanda denicem.işallah aynı lezzeti yakalarım.tekrar tekrar elerine saglık.
YanıtlaSililk fırsatta deneyeceğim..
YanıtlaSil