Dolaptaki armutları bozulmadan bitirebilmek için birazıyla komposto yaptım.Tatlı ihtiyacımız da meyveli hafif bir lezzet ile fazla kalori almadan karşılanmış oldu.
Malzemeler : 1/2 kg.armut
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu(küçük bir limondu)
6 adet karanfil
- Armutları soyup küçük küçük doğrayalım.
- Tencereye su,şeker ve karanfilleri alalım üzerine doğradığımız armutları ekleyelim,ocağa alalım.
- Kaynayınca limon suyunu ekleyelim,kısık ateşte 20-25 dakika pişirelim,ocaktan alalım.
- Soğuttuktan sonra servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Yanında bulgur pilavıyla çok seviyorum ben kompostoyu..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Afiyetler olsun.
Armut ve ayva kompostosunu çok severim.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbende bol tarçın karanfille yapıyorum
YanıtlaSilşekersiz
sağlıklı !
KALORİSİZ !!!! :)
SEVGİLER..
bizimkilere bu komposto olayını bir türlü sevdiremedim ben.ellerine saglık.
YanıtlaSilSevgili Meliha;ben de çeşitli pilavlarla çok seviyorum:)
YanıtlaSilSevgili Pembe kekik;ayva kompostosunu da severim,kış gelsin de yapayım bari:)
Sevgili Nunu;en iyisi şekersiz ama ben o zaman içiremiyorum:(
Sevgili Eylem;eşim çok karşı değil ama oğlum biraz zorlanıyor,alıştırmaya çalışıyorum:)
Öpüyorum...
karanfıl ne güzel bir aroma vermıstır ellerıne sağlık canım
YanıtlaSil