27 Eylül 2011 Salı

ARMUT KOMPOSTOSU

  Dolaptaki armutları bozulmadan bitirebilmek için birazıyla komposto yaptım.Tatlı ihtiyacımız da meyveli hafif bir lezzet ile fazla kalori almadan karşılanmış oldu.




Malzemeler : 1/2 kg.armut
                      1 su bardağı toz şeker
                      4 su bardağı su
                      1/2 limonun suyu(küçük bir limondu)
                      6 adet karanfil

  • Armutları soyup küçük küçük doğrayalım.
  • Tencereye su,şeker ve karanfilleri alalım üzerine doğradığımız armutları ekleyelim,ocağa alalım.
  • Kaynayınca limon suyunu ekleyelim,kısık ateşte 20-25 dakika pişirelim,ocaktan  alalım.
  • Soğuttuktan sonra servis yapalım.
  • Afiyet olsun.


6 yorum:

  1. Yanında bulgur pilavıyla çok seviyorum ben kompostoyu..
    Ellerine sağlık canım..
    Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Armut ve ayva kompostosunu çok severim.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. bende bol tarçın karanfille yapıyorum
    şekersiz
    sağlıklı !
    KALORİSİZ !!!! :)
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  4. bizimkilere bu komposto olayını bir türlü sevdiremedim ben.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Meliha;ben de çeşitli pilavlarla çok seviyorum:)
    Sevgili Pembe kekik;ayva kompostosunu da severim,kış gelsin de yapayım bari:)
    Sevgili Nunu;en iyisi şekersiz ama ben o zaman içiremiyorum:(
    Sevgili Eylem;eşim çok karşı değil ama oğlum biraz zorlanıyor,alıştırmaya çalışıyorum:)
    Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. karanfıl ne güzel bir aroma vermıstır ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil