Hepinize dolu dolu ve güzel geçecek bir hafta diliyorum,umarım iyi bir haftasonu geçirmişsinizdir.
Izgara tavuk yapacağım zaman mutlaka kalça kısmını tercih ediyorum çünkü göğüs eti ne kadar da marine edilse bize kuru geliyor.Tavuk etlerini bir gece önceden terbiyelemek en güzeli ama fırsat olmadıysa en azından üç-dört saat terbiyesiyle dinlendirelim ki sosun lezzeti içine işlesin.Ben evdeki fırının ızgara ayarında pişirdim.Mangalda daha da lezzetli olur.
Malzemeler : 1 kilo tavuk pirzola
1 yemek kaşığı silme biber salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek aşığı soya sosu
1'er çay kaşığı köri,kimyon,karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Izgara tavuk yapacağım zaman mutlaka kalça kısmını tercih ediyorum çünkü göğüs eti ne kadar da marine edilse bize kuru geliyor.Tavuk etlerini bir gece önceden terbiyelemek en güzeli ama fırsat olmadıysa en azından üç-dört saat terbiyesiyle dinlendirelim ki sosun lezzeti içine işlesin.Ben evdeki fırının ızgara ayarında pişirdim.Mangalda daha da lezzetli olur.
Malzemeler : 1 kilo tavuk pirzola
1 yemek kaşığı silme biber salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek aşığı soya sosu
1'er çay kaşığı köri,kimyon,karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
- Derin bir kapta sos malzemelerini karıştırın,tavuk etlerini kaba alıp sosu her taraflarına yedirin ve en az üç-dört saat tercihen bir gece dinlendirin.
- Izgara veya mangalda tavukları önlü arkalı pişirin.
- Soğutmadan yanında istediğiniz garnitür,pilav veya salata ile servis yapın.
- Afiyet olsun.
Yanında patatesiyle tavuk olurda güzel olmazmı..:))
YanıtlaSilPatates yemeyeli ne kadar zaman oldu hatırlamıyorum bile..
Lezzetini unuttum nerdeyse..
Nefiss görnüyor canım..
Ellerine sağlık.
Bende tavuğun yoğurt ve biber salçası veya sosuyla marine edilmiş halini çok seviyorum.Ellerine sağlık.nefis görünüyor.
YanıtlaSilkuruma problemi nedeniyle hiç yapamıyordum ben de, ellerine sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilnasilda canim cekti cok güzel fotograf :)
YanıtlaSilmmm bunu kimse hayır diyemez galiba...
YanıtlaSiliştahım açıldı ellerine sağlık
ben de denedim şimdi hazır oldu çok güzel oldu seninde ellerine saglık canım.
YanıtlaSilcanım daha yemek yemedım ne gorsem canım cekıyor yemek de yok bugunku menum MAKARNA çok acıktım elllerıne sağlık
YanıtlaSilMeliha;ben de kızartma yememeye çalışıyorum ama bazı yemeklere de güzel eşlik ediyor.
YanıtlaSilPembe kekik;yoğurt salçayla beraber hem güzel lezzet veriyor hem de yumuşatıyor,o nedenle tercih ediyorum.
Noblesse;dediğim gibi kalça kısmı olmalı bir de derisiyle pişirip yerken derisini çıkarırsan kurma yapmaz.
Nesli;teşekkürler.
Lengıneer;bizim evde de çok seviliyor,teşekkürler.
Adsız,afiyet olsun:)
Zeymuran,teşekkürler,size afiyet olsun.
Sevgiler:)
bak gördünmü kimse hayır diyemiyor :)
YanıtlaSilellerine sağlık erguvanım.
Canım ellerine sağlık tabağı alıp kaçabilirmiyim sevgiler...
YanıtlaSilBir dut masalı,çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilDeryacığım,en güzel tabak senin:)
Sevgiler.