26 Eylül 2011 Pazartesi

IZGARA TAVUK PİRZOLA

    Hepinize dolu dolu ve güzel geçecek bir hafta diliyorum,umarım iyi bir haftasonu geçirmişsinizdir.

   Izgara tavuk yapacağım zaman mutlaka kalça kısmını tercih ediyorum çünkü göğüs eti ne kadar da marine edilse bize kuru geliyor.Tavuk etlerini bir gece önceden terbiyelemek en güzeli ama fırsat olmadıysa en azından üç-dört saat terbiyesiyle dinlendirelim ki sosun lezzeti içine işlesin.Ben evdeki fırının ızgara ayarında pişirdim.Mangalda daha da lezzetli  olur.






Malzemeler : 1 kilo tavuk pirzola
                      1 yemek kaşığı silme biber salçası
                      2 yemek kaşığı yoğurt
                      2 yemek aşığı soya sosu
                      1'er çay kaşığı köri,kimyon,karabiber
                      3 yemek kaşığı sıvıyağ
                      Tuz


  • Derin bir kapta sos malzemelerini karıştırın,tavuk etlerini kaba alıp sosu her taraflarına yedirin ve en az üç-dört saat tercihen bir gece dinlendirin.
  • Izgara veya mangalda tavukları önlü arkalı pişirin.
  • Soğutmadan yanında istediğiniz garnitür,pilav veya salata ile servis yapın.
  • Afiyet olsun.




                   
                 

11 yorum:

  1. Yanında patatesiyle tavuk olurda güzel olmazmı..:))
    Patates yemeyeli ne kadar zaman oldu hatırlamıyorum bile..
    Lezzetini unuttum nerdeyse..
    Nefiss görnüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bende tavuğun yoğurt ve biber salçası veya sosuyla marine edilmiş halini çok seviyorum.Ellerine sağlık.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. kuruma problemi nedeniyle hiç yapamıyordum ben de, ellerine sağlık, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. nasilda canim cekti cok güzel fotograf :)

    YanıtlaSil
  5. mmm bunu kimse hayır diyemez galiba...
    iştahım açıldı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. ben de denedim şimdi hazır oldu çok güzel oldu seninde ellerine saglık canım.

    YanıtlaSil
  7. canım daha yemek yemedım ne gorsem canım cekıyor yemek de yok bugunku menum MAKARNA çok acıktım elllerıne sağlık

    YanıtlaSil
  8. Meliha;ben de kızartma yememeye çalışıyorum ama bazı yemeklere de güzel eşlik ediyor.
    Pembe kekik;yoğurt salçayla beraber hem güzel lezzet veriyor hem de yumuşatıyor,o nedenle tercih ediyorum.
    Noblesse;dediğim gibi kalça kısmı olmalı bir de derisiyle pişirip yerken derisini çıkarırsan kurma yapmaz.
    Nesli;teşekkürler.
    Lengıneer;bizim evde de çok seviliyor,teşekkürler.
    Adsız,afiyet olsun:)
    Zeymuran,teşekkürler,size afiyet olsun.

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. bak gördünmü kimse hayır diyemiyor :)
    ellerine sağlık erguvanım.

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık tabağı alıp kaçabilirmiyim sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Bir dut masalı,çok teşekkür ederim:)
    Deryacığım,en güzel tabak senin:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil