Nihayet buraya da geldi sonbahar,oğlumu okula bırakıp eve döndüm,yağmur çiselemeye başladı.Halbuki bugün meteoroloji burayı yağışsız göstermişti.Kapıda komşularla ayaküstü lafladıktan sonra yukarıya çıktım,bu sefer sağanağa çevirdi.Yağmurun yere düşerken çıkardığı sesleri dinleyip ,ıslanan toprağın buram buram kokusunu içime çekerken ,bugünkü tarifimi yazmadan önce blogları ziyaret ettim.Sizlerle yaptığım şeftalili tartı paylaşmak istiyorum,şeftali bana göre pastalara çok yakışan meyvelerin başında geliyor,mevsimi bitmeden yapıp ev halkına tattırmak istedim.Tart hamurunu her zamanki kalıbın bir büyüğünde pişirdim,daha ince kıtır kıtır bir hamuru oldu.
Malzemeler : 2 su bardağı un
125 gr.tereyağı veya margarin(soğuk,bıçakla ince ince kıyılmış)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 vanilya
1 çimdik tuz
Krema için : 2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Üzeri için : 2-3 adet şeftali
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket tart jölesi
1,5 çay bardağı su
- Yoğurma kabına kıydığımız tereyağı veya margarini,yumurta akını,unu,şekeri,vanilya ve tuzu alıp iyice yoğuralım.
- Hamuru top haline getirip 15-20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Hamuru merdane ile açıp yağlayıp unladığımız 22 santimlik tart kabına kenarlarına taşacak şekilde yayalım.
- Çatalla hamuru bir kaç yerinden delelim.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Krema malzemelerini tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olur olmaz ocaktan alalım.,karıştırarak soğutalım.
- Tart hamurunun üzerine kremayı yayalım.
- Şeftalilerin kabuğunu soyup ince ince dilimleyelim.
- Kremanın üzerini şeftali dilimleriyle kaplayalım.
- Tart jölesini toz şeker ve su ekleyip kaynatalım.
- Kaynayınca ocaktan alıp karıştırarak şeftalilerin üzerine gezdirelim.
- Tart soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Canımmm bugün Bursa aşırı sıcak yağ
YanıtlaSilmur yağsa iyi olacak:)))Tartın hari
kla ellerine sağlık sımsıcak sevgi
ler...
off offf muhteşem görünüyor eline sağlıkkkkk
YanıtlaSilsevgilerrr
ufff, çok leziz görünüyor.. ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilAyyy canımda acayip tatlı isterken yapılırmı şimdi ellerine sağlık arkadaşım kendime bari irmik helvası yapayım sevgiler
YanıtlaSilOlsada yesek dedim yani çok nefis görünüyor ellerinize sağlık;)
YanıtlaSilbugün bloglarda sevdiğim tatlara rasladım sizinkide onlardan biri elinize sağlık cok severim sizide beklerim bloğuma sevgiler
YanıtlaSilgörüntü nefis canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMmmm nefis olmuştut eminim, aklıma düşürdüm şeftaliler bitmeden yapmalı, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilBayılıyorum böyle havalara yanında çay ve bu nefiss tartla ne güzel nasılda keyifli olur.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
şeftaliler bitmeden mutlaka denemeliyim eline sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilımmm süper bayılırım
YanıtlaSilellerine sağlık
şeftalili tatları severim
sıcacık sevgilerimle
ay canim ellerine saglik seftaliyi seven birisi olarak cok begendim...
YanıtlaSilellerine saglık yengecigim iştah acıcı görünüyor şeftalı mevsimi geçmeden denicem.eltin öptüm.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım harika görünüyor, lezzeti de bir o kadar güzeldir heralde sevgiler...
YanıtlaSilNefis görünüyor.Ben de 2 mimin var.3.cüsü de yolda.Zor işlermiş bu bağlantı işleri.Sana da kolay gelsin.Sevgiler:)
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor .merak ediyorum tart jölesi dediğiniz ufak paketlerde olan Dr.oetker in mi oluyor
YanıtlaSilSenem;merhaba evet Dr.Oetker marka küçük paketlerde satılıyor.
YanıtlaSil