6 Eylül 2011 Salı

KABAKLI AŞ



   Uzun bayram tatilinin ardından yine beraberiz sevgili dostlar,sizin bayram ve tatiliniz de güzel geçmiştir umarım.Bizimki hem güzel hem de yoğun geçti,bayramlaşmaların yanısıra eşimin bir akrabasının düğününe katıldık,sinemaya gittik,"Babamın Penguenleri"ni izledik.Ailecek eğlenceli bir film izlemek isterseniz,tavsiye ederim.Bu arada sıradan hepimiz hasta olduk,daha yaz bitmeden soğuk algınlığı bizi yakaladı,neyse ki şimdilik kurtulduk inşallah kolay kolay uğramaz bir daha.
   Kabaklı aş,Hatay'da yaz mevsiminde taze kabakla yapılır,yanında yine mevsimin tazecik salatalıklarıyla hazırlanan cacıkla yenir.Yaz bitmeden yapıp sizlerle de paylaşmak istedim,bakalım beğenecek misiniz?




Malzemeler : 1 kase pilavlık bulgur
                      2 adet kabak
                      2 adet iri domates
                      2 adet yeşil biber
                      1 adet kuru soğan
                      1/2'şar çorba kaşığı domates ve biber salçası
                      Tuz,karabiber,pul biber
                      1 çay bardağı zeytinyağı
                      2,5 kase sıcak su

  • Kuru soğanı yarım ay,biberleri halka halka doğrayalım.
  • Kabakları önce boyuna dörde bölelim,daha sonra çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim.
  • Tencereye zeytinyağını alıp ısıtalım,kabak,soğan ve biberi ekleyip soteleyelim.
  • Salçaları ekleyip karıştıralım.
  • Domatesleri soyup küp küp doğrayıp ekleyelim,2 dakika ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Sıcak suyu ekleyelim,2-3 dakika orta ateşte kaynasın.
  • Bulguru yıkayıp ilave edelim,tuz,karabiber arzu edersek pul biber ekleyelim,tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Pilav suyunu çekince kaşıkla bir kere alt üst edip kapağını tekrar kapatalım ve yarım saat dinlendirip servis yapalım.
  • Afiyet olsun. 
                    


14 yorum:

  1. beğenilmeyecek gibi değilki heleki cacıkla beraber nefis olmuş..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. hiç bilmediğim bir yemek:((( nefis görünüyor, ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  3. ben tokatlıyım canım bizim yöredede yapılır ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilir bende cok severim.

    YanıtlaSil
  4. hiç denemedim ama resimden nekadar lezzetli olduğu belli canım.cacıklada harika olmuştur.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Sevdiğim iki lezzet bir arada lezze
    tini tahmin edebilirim ellerine sağ
    lık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Hiç yapmadım ama bulguru da kabağı da çok severim.O kadar güzel görünüyor ki.Ellerine sağlık.Her tarifin birbirinden güzel.Mutlaka deneyeceğim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Kabak aşı çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Bence çok güzel olmuştur ellerine sağlık,yanında cacıkla süper gider.

    YanıtlaSil
  9. Yemek bir aşk;cacığa bir tane de buz atınca harika oluyor:)
    Noblesse;yaz için pratik ve hafif bir yemek,seveceğini düşünüyorum.
    Lezzetli tatlar;demek ki kabaklı aşın sunumu Tokat'ta da aynı yapılıyor,benzer başka lezzetler de çıkabilir.
    Sevda;deneyince seveceğine eminim:)
    Derya;teşekkür ederim:)
    Pembe Kekik; o senin güzel görüşün,beğenmediğim/beğendiremediğim lezzetleri eklemiyorum,umarım beğenirsin:)
    Ebru,Anneannenin emekleri;çok teşekkür ederim:)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Canim gecmis olsun, insallah dahah iyisinizdir.
    Yemeginde harika olmus, afiyet sifa olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Anneminkızıyım,geçti çok şükür,teşekkür ederim,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık çok nefis görünüyor..:))

    YanıtlaSil
  13. çok geçmiş olsun canım
    yemeğinde çok güzel görünüyor ancak hiç yapmadım daha önce oysa kabağı çok severim denemeliyim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. harikaka lezzetler ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil