Dünden beri bir koşuşturmacadır gidiyor,sebebi de kış hazırlıkları.Havalar serinleyip yağmurlar başlamadan hazırlıkları bitirmek istiyorum.Dün kış için dolmalık patlıcan ve biber aldım,kayınvalidem oydu sağolsun ben de ipe dizdim,kurutmaya başladım.Dünden aldığım fasulyeleri bugün ayıkladım,yarı pişirip soğuttum,dondurucuda yerini aldı;patlıcanları ekmek fırınına gönderip közlettim,kabuklarını soyup poşetledim ve kışın görüşmek üzere fasulyelerin yanına gönderdim.Şimdi sıra domateslerde,bir kaç güne kadar onları da alıp kış için hazırlayacağım.Turşuyu geçen haftalarda yapmıştım.Kış için başka hazırlığım olmayacak bence bu kadar yeterli,kışın da birbirinden güzel ve faydalı sebzeleri var,onlara da mutfakta yer vermek gerek değil mi?:=)
Bu arada çoktandır barbunya yapmadığım aklıma geldi,oğlumun da severek yediği bir yemek olduğundan yapayım dedim.Barbunyalar haşlanırken uykusu gelen küçük oğlumu uyutuyordum,biraz geç uyuyunca istediğimden fazla haşlandılar.Resmini çektim ama tam içime sinmedi en yakın zamanda tekrar yapıp resmini yenileyeceğim.
Bu arada çoktandır barbunya yapmadığım aklıma geldi,oğlumun da severek yediği bir yemek olduğundan yapayım dedim.Barbunyalar haşlanırken uykusu gelen küçük oğlumu uyutuyordum,biraz geç uyuyunca istediğimden fazla haşlandılar.Resmini çektim ama tam içime sinmedi en yakın zamanda tekrar yapıp resmini yenileyeceğim.
Malzemeler : 1/2 kg.taze barbunya
3 adet domates
1 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker(veya 1 tatlı kaşığı toz şeker)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
- Barbunyaları ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ile haşlayalım ve süzelim.(Çok fazla haşlamayalım,diriliği gitsin fakat dağılmasın)
- Zeytinyağını tencereye alıp ısıtalım,soğanları yemeeklik doğrayıp ekleyelim ve sararana kadar çevirelim.
- Havuçları küçük küp küp doğrayalım,sarımsağı yemeklik kıyalım ve soğanlara ekleyelim,2 dakika kavrulsun.
- Domatesleri soyup rendeleyelim,domates,tuz ve şekeri ekleyelim,bir taşım kaynayınca 1 bardak kaynar su ve küçük küp doğranmış patatesi ilave edelim.
- Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim,suyunu çok çekerse biraz daha kaynar su ilave edelim.
- En son barbunyaları ekleyelim,bir taşım kaynatıp ocaktan alalım,ılık veya soğuk servis yapalım.
- Afiyet olsun:)
Canım maşallah kış hazırlıkları bit
YanıtlaSilmiş nerdeyse afiyetle tüketin inşallah.Barbunyaya bayılırım elleri
ne sağlık öpüyorum.
tadı güzeldir yine de, afiyetler olsun:)))
YanıtlaSilellerıne sağlık canım çok severım
YanıtlaSilbence çok güzel görünüyor canım.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKış hazırlıkların epey olmuş kışın ne güzel taze taze bunları yiyeceksiniz. Barbunya çok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık,bayılırım barbunyaya.
YanıtlaSilOhh ne güzel hazırlıklar yapılmış.
YanıtlaSilSağlıkla yemeyi nasip etsin rabbim..
Ben barbunyayı böyle fazla pişmiş seviyorum ve yapıyorum.
Sanki dahada lezzetini bırakıyor..:))
Ellerine sağlık canım
Deryacığım,bitti sayılır,amin canım,teşekkürler.
YanıtlaSilNoblessse;tadı çok güzel oldu da biraz daha az haşlansa daha iyi olacaktı.
Zeymuran,Sevda,Handan,Pembe kekik,Meliha çok teşekkür ederim.
Sevgiler:))
en sevdigim mutfak faalitei kış hazırlıklarıdır.yaptıklarıma bakar bakar kış gelsede yesek diye düşünürüm.ellerine saglık.
YanıtlaSil