Bu kurabiyeleri bayramda yapmış fakat yayınlayamamıştım.Ağızda dağılan hafif bir tadı var çay saatlerinde biraz atıştırmak isterseniz ideal.
Malzemeler : 1/2 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta(akı içine,sarısı üzerine)
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam
- Oda sıcaklığındaki margarini,sıvıyağı,yoğurdu ve 1 yumurtanın akını yoğurma kabına alıp parmaklarımızla iyice karıştıralım.
- Şeker,tuz,mahlep, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım ve hamuru 15 dakika dinlendirelim.
- Hamurdan cevizden çok az küçük parçalar koparıp minik simitler yapalım.
- Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun.
Mahlepe bayılırım verdiği aroma ve ko
YanıtlaSilku nefis ellerine sağlık canım öpüyorum.
çayla ne güzel olur, ellerine sağlık.
YanıtlaSilKurabiyelerde mahlebe bayılıyorum nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilablam çok güzel yapardı bu kurabiyeden.. mahlep tadını ve kokusunu çok seviyorum bende, üstelik hiç bayatlamıyor sanki bu kurabiyeler.. ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMuhtesem bir tat.Ellerine saglık:)
YanıtlaSilDeryacığım ben de hastasıyım mahlebin:))
YanıtlaSilNoblesse;çayla süper oluyor:))
Handan;çok teşekkürler:))
Turta tadında yaşamak;uzun süre kapalı bir kapta bayatlamadan kalabiliyor:))
Neslihan;tadan birinden bunu duymak çok güzel,teşekkürler:))
Sevgiler...
mmm çayımın yanına harika gider bu kurabiyeler..ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilŞirin;teşekkürler,sevgiler:)
YanıtlaSil