18 Haziran 2011 Cumartesi

GÜVEÇTE KAŞARLI MANTARLI TAVUK


 Toprak kapta pişen yemek nedense çok daha lezzetli oluyor,acaba toprağın içindeki mineraller ısınınca yemeğe geçiyor mu yoksa eskiden beri bu cümleyi duyduğumuz için psikolojik olarak daha lezzetliymiş gibi mi geliyor,siz ne dersiniz?Ben özellikle bu porsiyonluk güveçleri seviyorum,pişince güveçten çıkarmadan servis edilmesi bana çok otantik geliyor.Kalabalık olmadığı zamanlarda sık sık kullanmaya çalışıyorum.
 
 



 Yemeğimiz hepimizin bildiği mantarlı tavuk sote,gayet pratik,mantar sevmeyenler farklı sebzeler de kullanabilir.


Malzemeler : 2 adet tavuk kalçalı but (kemiksiz )
                      300 gr.mantar
                      1 adet kuru soğan
                      2 adet yeşil biber
                      4 adet orta boy domates
                      1/2 çorba kaşığı domates salçası
                      4 diş sarımsak
                      Tuz,karabiber,kekik
                      Zeytinyağı
                      4 kalın dilim kaşar peyniri

  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayalım,mantarları da temizleyip aynı ebatta doğrayalım.
  • Tavaya biraz zeytinyağı alıp tavukları ekleyelim,ara sıra karıştıralım.
  • Soğan,sarımsak ve biberleri yemeklik doğrayalım.
  • Tavuklar pişince sırayla soğan,sarımsak ve biber ekleyip pişirelim.
  • Salçayı ekleyip karıştıralım.
  • Mantarları ekleyelim,orta ateşte 5-6 dakika pişirelim.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
  • Pişen yemeğe domatesleri ekleyip,tuz,karabiber,kekik ekleyip karıştıralım.
  • Domatesler pişince yemeğin altını kapatalım.
  • Güveç kaplarına yemeği paylaştırıp her birinin üzerine bir dilim kaşar peyniri koyalım.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayıp,kaşarlar eriyene kadar 15-20dakika pişirelim.
  • Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Güveçte pişen yemekler gerçekten çok lezzetli oluyor.Ben güveci çok fazla kullanıyorum.Eline sağlık,yemeğin nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. TOPRAK KAP KONUSUNDA BEN DE AYNI FİKİRDEYİM:))) ŞİFA OLSUN

    YanıtlaSil
  3. güveç sevdalılarından biride benim.siteme baksan bir sürü tarif var güveçli.belki eskiden toprak toprakken kokusu yemege geçtigi için daha lezzetli oluyordu.diyeceksinki toprak degişmediki.bence o bile degişime ugradı.ay sabah sabah çevreci damarım tuttu.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım,kimbilir ne lezzetli olmuştur.Bencede toprak kaplarda pişen yemek daha lezzetli.Kişilik küçük güveç yemeğinin servisi de güzel ve kolay oluyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. İşte en sevdiğim lezzet ellerine sağlık canım sımsıcak sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Güveç yemeklerini bende tercih ederim ama tamamen güveç içinde pişenleri emeğine sağlık nesis görünüyor

    YanıtlaSil
  7. mantar yemesemde çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil