Kabağın tam mevsimi,arkadaşlar envai çeşit tarifini veriyorken ben de geçen hafta sonu yaptığım omlet tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Ev halkı tarafından ön yargı ile yaklaşılıp daha sonra keyifle yenen bir lezzet daha...Tarif Oktay Usta'ya ait,ben yeşil soğan yerine kuru soğan kullandım.
Malzemeler : 4 yumurta
2 kabak
50 gr.kaşar peyniri
1 adet kuru soğan (orijinal tarifte 4 adet yeşil soğan)
1 tutam dereotu
Sıvı yağ,tuz,karabiber
Kiraz domates
- Kabakları incecik halka halka dilimleyip,sıvı yağ eklediğimiz tavada soteleyelim.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip pişirelim.
- Yumurtaları çukur bir kapta çırpalım.
- Tuz,rendelenmiş kaşar peyniri,kıyılmış dereotu,karabiber ekleyip karıştıralım.
- Karışımı kabak ve soğanın üzerine döküp yayalım ve omleti önlü arkalı pişirelim.
- Afiyet olsun.
Elinize sağlık.Mutlaka denenmeli.Sevgiler:)
YanıtlaSilCok lezzetlidir muhakkak. Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilBence tadı güzel olmuştur ev halkınıza katılıyorum ellerinize sağlık deneyeceğim arkadaşım sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık,nefis görünüyor,pazar kahvaltısı için süper olur.
YanıtlaSilbunu eskiden anne annem yapardı çok severek yerdimn.çocukluğuma gittim :).ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilfırın kabak yapıyorum buna benzer nefis oluyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim Mineciğim;eminim o da çok güzeldir.
YanıtlaSil