Yoğun geçen bir haftasonunun ardından haftanın ilk gününün bitmesine yakın ancak kendime gelebildim ve fırsat bulmuşken bilgisayarımı açıp biraz dost blogları gezdim.
Hala yorgunluğumu tam atamadığımdan kolay ama lezzetli bir tarif vermek istiyorum.Bu haftasonu kahvaltılarımızın pratik ve özel tariflerindendir.Pratik çünkü hazır yufka ile yapılıyor,iç malzemesi hayalgücünüzle sınırlı.Ben yarısını patatesli yarısını da peynirli yaptım.
Malzemeler : 4 adet yufka
Sıvıyağ
Patatesli iç : 3 adet orta boy patates
1 büyük kuru soğan
1/2 çorba kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Tuz,karabiber (İstenirse kimyon,kekik veya kıyılmış maydanoz)
Peynirli iç : 1 kase beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
- Patatesleri haşlayıp rendeleyelim.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp biraz zeytinyağında sarartalım.
- Biber salçasını ekleyelim.
- Patates,tuz,karabiber ekleyip karıştıralım,iç malzemesi soğusun.
- Peynirli iç için peyniri rendeleyip,maydanozları kıyıp ekleyelim.
- Her yufkayı ikiye keselim.
- Her parçanın sağ tarafını fırça ile yağlayıp,sağ tarafı ortaya doğru kapatalım.
- İç malzemesinden alıp katladığımız yerin üzerine yayalım.
- Yufkanın boşta kalan kısımlarını için üzerini kapatacak şekilde resimde görüldüğü gibi katlayalım.
- Katladığımız yufkaların bir yüzlerini fırça ile yağlayıp,ısıttığımız teflon tavaya koyalım,altı pişince üstü de hafifçe yağlayıp gözlemenin diğer yüzünü de pişirelim.
- Yanında ayran veya çayla sıcak servis yapalım.
- Afiyet olsun.
kahvaltı için en çok yaptıgım börektir.ellerine saglık.yiyenlerede afiyetler olsun.
YanıtlaSiloffff offff.sabah sabah gözlemelere bakmam hiç iyi olmadı canım.harika görünyorlar.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım gözlemeler sanki açılmış gibi
YanıtlaSilduruyor ellerine sağlık enfes öpüyo
rum.