Uzun zamandır tavuk yemeği yapmamıştım aslında evimizde sevilen,oğlumun da sorunsuz tükettiği bir yiyecek.Zaman zaman kokusu beni rahatsız ettiğinde ara veriyorum pişirmeye.Bir süre sonra tekrar kabul ediyorum tavuklu tarifleri mutfağıma.Bu tarif çok baharatlı değil dolayısıyla ağır olmuyor,soya sosu ve sebzelerin aroması tavuğa göğüs eti olmasına rağmen güzel bir lezzet veriyor.İstediğiniz veya evinizde olan sebzeleri kullanabilirsiniz.Soya sosu tuzlu olduğundan yemeğe tuz ilave etmeden mutlaka tadına bakıp eklemelisiniz.
Malzemeler : 1 adet tavuk göğsü (kemiksiz)
2 adet havuç
2 adet dolmalık yeşil biber
300 gr.mantar
1 kuru soğan
2 adet yeşil soğan
1 çay bardağı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nişasta
Zeytinyağı
Tuz,karabiber
- Tavuk etini jülyen(uzun ince şeritler halinde) doğrayıp nişastaya bulayalım.Nişasta pişerken tavuğun suyunu salmasını engelliyor.Böylece daha yumuşak bir tavuk yiyoruz.
- Sebzeleri ayrı ayrı tavuklarla aynı ebatta doğrayalım.
- Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtalım.
- Tavuk etlerini tavaya ekleyip yüksek ateşte alt üst ederek pişirelim.
- Sirke ve soya sosunu ekleyelim.
- Havuçları ekleyelim ara sıra karıştıralım.
- Havuç yumuşamaya başlayınca yeşil biber,kuru soğan ve sarımsak ekleyelim.
- En son mantar ve yeşil soğanları ilave edelim.
- Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım ve altını kapatalım.
Elinize sağlık,soya sos kullanınca ben hiç tuz atmıyorum.Gene de tuzlu geliyor.soya soslu tavuk ta çok güzel oluyor.Sizin yemeğinizde harika görünüyor.Sevgiler...
YanıtlaSilCanım hayırlı cumalar ellerine sağlık soya sosunu çok kullanırım
YanıtlaSilete çok yakışıyor öpüyorum.
mantar hariç tavuğu çok severim canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilcnm bu tarifin sebzeleri biraz farklı bende yapıyordum nefis oluyor..artık tavuk yemiyorum nasıl cnm çekti anlatamam:))
YanıtlaSilhem sağlıklı hem leziz.
YanıtlaSil