Hindistan cevizini tatlı ve pastalara çok yakıştırıyorum.Bu kurabiyenin de hem hamurunda hem de üzerinde kullanılan hindistan cevizi lezzetini artırıyor.Ailenizin ve misafirlerinizin keyifle yiyeceği bir kurabiye...
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (1 tanesinin akı üzerine)
1 kabartma tozu
1 vanilya
7-8 yemek kaşığı hindistan cevizi
3,5 su bardağı un
- Margarin,pudra şekeri,vanilya,4 yemek kaşığı hindistan cevizi,1 yumurta ve 2.nin sarısını elimizle iyice karıştıralım.
- Kabartma tozunu ve ununu ekleyip iyice yoğuralım.
- Ayırdığımız yumurta akını bir kaseye,kalan hindistan cevizini de bir tabağa alalım.
- Hamurdan ceviz iriliğinde koparıp yuvarlayalım,önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıp hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim.
- Fırından çıkarınca soğutup servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Canımmm çok severim ellerine sağlık sevgilerimle.
YanıtlaSilBu kurabiyeyi ben de sık yapıyorum , çok beğeniliyor . Ellerine sağlık canım , harika olmuş .
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Derler ya tadından çatlamış. Aynen öyle olmuş.
Sevgiyle kal.
Bu aralar bloglar yam benim sevdigim tatlari yapiyor.. Bende uzanip alamiyorum ki bakim agzimin suyunu akitiyorum.
YanıtlaSilBu kurabiyeyi cok severim .. Kiyir kiyir oluyor.
Eline saglik olsun canim benim..
Afiyet olsun..
ben çok yapardım ama uzun süredir yapmadımı fark ettim :) güzel bir tarif ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık mmm çok güzel kokuyor
YanıtlaSil:)))
hiç yapmadım ama çok severim ben bunu.
YanıtlaSil:)