Diğer adıyla "Salmo Trutta Labrax",tatlı su balığı olan alabalığın denizde yaşayan ve somon balığını andıran çeşididir.Beyaz renkli eti yağlı ve lezzetlidir.Izgara veya buğulaması güzel olur.
Buğulama bizim evde pek tercih edilmeyen fakat çok sağlıklı bir pişirme yöntemi.Tüm eleştirileri göze alarak bu sefer balığı kağıtta kendi buharında pişirdim.Sevgili eşim ve büyük oğlum beni hayal kırıklığına uğratmayıp yemek boyunca eleştiri ve sitemlerinden beni mahrum bırakmadılar,sağolsunlar :=))
Aşağıdaki ölçüler 3 kişiliktir.
Malzemeler : 1 kg.deniz alası ( 1,5-2 santimlik dilimlere ayrılmış)
300 gr.mantar
2 adet domates (dilimlenmiş)
2 adet limon (dilimlenmiş)
3 adet sivri biber (dörde bölünmüş)
1 adet iri kuru soğan (dilimlenmiş)
3 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
Tane karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Yağlı pişirme kağıdı
- Pişirme kağıdından fırın tepsisi genişliğinde keselim.
- Kağıdın yarısının üzerine dilimlenmiş soğan ,maydanoz yayalım,balık dilimlerinin üçte birini dizelim.
- Tuz,taze çekilmiş karabiber serpelim.Bir defne yaprağını 2-3 parçaya bölüp balıkların üzerine koyalım.
- Limon ve domates dilimlerini yerleştirelim,balığın kenarlarına mantarları ve biber parçalarını serpiştirelim.
- En üste zeytinyağı gezdirip,biraz daha tuz ve karabiber serpelim.
- Kağıdın boş kalan yarısını yemeğin üzerine kapatıp,kenarlarını hava almayacak şekilde kapatalım.
- 200 derece ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirip,fırından alalım.
- Kağıdı çıkarıp servis tabağına alalım ve sıcak servis yapalım.
- Afiyet olsun.
sunum harika canım.eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilhem balık hem sebze tam bana göre, ellerine sağlık.
YanıtlaSileleştiri mii?
YanıtlaSilayıp etmişlerrr;)
böylesine nefis bir lezzete hemdee..
gönder gülüm sen bize ,afiyetle bayıla bayıla ve binbir iltifat eşliğinde yeriz biz bu lezzet şölenini..
tablo gibi görünüyor,daha ne olsun..
ben beğendim canım.
ellerine yüreğine sağlık:)
muhabbetle...
Canım tabak resmen tablo edasında olmuş ellerine sağlık süper öpüyorum.
YanıtlaSilCANIM BEN GELDİM
YanıtlaSilSUNUM ÇOK GÜZEL
ELLERİNESAĞLIK CANIM
:))
Çok lezzetli görünüyor.Balığın buğulamasına da ızgarasına da bayılırım.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilEllerinize,emeginize saglik,tariflerinizin hepsi birbirinden güzel..
YanıtlaSilSevgiler........
Ama eleştirmemek için bir müddet sabrettiğimizi, çatalın tabakla ağzımız arasındaki mesafesinin ne kadar uzun ve meşakkatli bir yol olduğuna aldırmadan yemeye çalıştığımızı takdir edersin umarım :))
YanıtlaSilİŞTAH AÇICI,ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER:)
YanıtlaSilBizde buğulama pek sevilmez aynı durumdayız.Ama bu arada harika bir sunumla çok güzel göerünüyor canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler..