Pancar turşusunun gerek rengini gerek lezzetini çok severim.Bundan beş altı sene öncesine kadar hazır alıyordum daha sonra tarifini bulunca evde yapmaya başladım.Çok da çabuk yemeye hazır hale geliyor,ertesi gün bile yiyebilirsiniz ama ben lezzetinin tam oturması için bir hafta bekletiyorum.Bizde turşular hafif de olsa acılı sevildiğinden hazırlarken içerisine acı biber turşusundan üç dört tane atıyorum.
Malzemeler : 2 kg.orta boy kırmızı pancar
6 diş sarımsak
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı turşuluk tuz
Su
4 adet acı biber turşusu (isteğe bağlı)
- Pancarları bol su ile yıkayalım.
- Tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su koyalım ve haşlanmaya bırakalım.
- Çatalı pancarlara rahatlıkla batırabileceğiniz kadar yumuşayınca altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Pancarların kabuklarını parmak uçlarımızla hafifçe bastırarak soyalım ve iri küp küp doğrayalım.
- Sarımsakları soyup ezelim.
- Pancarları haşladığımız suyu turşuyu kuracağımız kavanoza süzerek koyalım.
- Suyun içerisine sirke,tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyip,tuz eriyene kadar karıştıralım.
- En son küp doğradığımız pancarları ve hafif bir acılık istiyorsak acı biberleri ilave edelim.
- Kavanozun ağzını kapatıp serin ve karanlık bir yerde dinlendirelim.
- Bir kaç gün içerisinde turşumuz yemeye hazır,afiyet olsun
Çoook severiz, heleki suyu, hımmm. İçine birazda lahana atın. Afiyet olsun.
YanıtlaSilOffffffff nasılda güzel görünüyor tabağı alıp kaçmak istiyorum ellerine sağlık canım sevgilerimle.
YanıtlaSiltek yiyemesemde özellikle katlı patates salatası hazırlarken çok seviyorum içinde ekşili çok güzel bir tadı var
YanıtlaSilBende çok severim, özellikle suyunun tadını çok seviyorum ben. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Bu ne güzel bir renk öyle.Bayıldım görüntüye. Olsa da yeseydik olmuş.
Sevgiyle kal.
tarif için çok teşekkürler.hemen yapacağım sevgiler
YanıtlaSilrengide harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil