Bahar geldi,güneş pırıl pırıl gökyüzünden bizi sarmalıyor artık ,hava sıcaklığının belirgin şekilde artması sadece doğayı değil bizleri de canlandırdı.Her mevsimin ayrı güzelliği var,yaşanması lazım kabul ama ben kış aylarını pek sevmem.Nisandan haziran sonuna kadar benim en çok sevdiğim zamanlar.Sevgili Hülya'nın "İstanbul'da erguvanlar açtı" haberlerini dinleyince beni andığı kadar var.Bana göre baharı en güzel yaşayan şehirlerden biri İstanbul,erguvanların açması şehrin güzelliğine güzellik katıyor.Şimdi orada olmak vardı...
Oğluma ne yemek istediğini sorduğumda sıklıkla "makarna" cevabını alınca,her seferinde isteğini yerine getirmemeye başladım,yaptığımda da değişik makarnalar yapıyorum,damak tadının gelişmesi için.Genelde hepsini seviyor,peyniri de sevdiği için bu makarnayı da severek yedi.
Malzemeler :1/2 paket burgu makarna
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 limon kabuğu rendesi
1/2 demet maydanoz
Parmesan veya kaşar peyniri rendesi
Zeytinyağı,tuz
- Makarnaları çok az zeytinyağı ve tuz eklediğimiz kaynar suda haşlayıp süzelim,suyundan 1/2 su bardağı ayıralım.
- Tavaya zeytinyağı alıp ısıtalım,sarımsakları ekleyip bir kaç kez çevirelim,kokusu çıkınca limon kabuğu rendesini ilave edelim.
- Haşlanmış makarnaları,ayırdığımız suyu tavaya ekleyelim,tuzunu ayarlayalım,makarnalar suyunu çekince,ocaktan alalım,kıyılmış maydanoz ilave edip karıştıralım.
- Servis yaparken üzerini rende parmesan veya kaşarla süsleyelim.
- Afiyet olsun.
Erguvanların iyice açmasına az kaldı , özlemle bekliyorum , bizim için görüntüleyeceğim canım .
YanıtlaSilMakarnayı çok severim , sarımsağı da çok yakıştırırım , nefis olmuş , ellerine sağlık , mutlu haftasonları .
dediğin gibi bahar gelince bizde canlanıyoruz ve mutlu oluyoruz :)
YanıtlaSilbizim evde makarna en çook sevilen yemektir dediğin gibi farklı sunmak lazım ve harika görünüyor makarnan ellerine emeklerine sağlık....
Sarımsağı çok severim.Ellerine sağlık.Nefis.Mutlu hafta sonları:)
YanıtlaSilbahar geldi hiç evde durmak istemiyorum inan,misafir gelmesin herkesle dışarda buluşalım,kış yeteri kadar bunalttı bizi zaten:)
YanıtlaSilmakarna nefis görünüyor canım eline sağlık...
Sarmısağı herşeye ekleyebilirim. Katıldığı herşeyin lezzetini bir kat daha arttırıyor bence. Makarnaya da pek yakışmıştır eminim. Emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilMAKARNAYI BİZDE ÇOK SEVİYORUZ. ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..
YanıtlaSilSEVGİLER..
ellerıne salık canım harıka olur makarnna sarımsak aromasıyla cok guzel gorunuyor ellerıne sağlık sevgıler
YanıtlaSilCanım o tabağı alıp kaçabilirmiyim enfes olmuş ellerine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor,oğluna şifa olmuştur inşallah:))
YanıtlaSilher zaman yaptığım makarnadan farklı, denicem inşallah, ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilbaharı en çok sevmemin nedeni ağaçların tomurcuğa durması, çiçeklerin açması. Onları seyretmek bana inanılmaz mutluluk veriyor.
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Kuzucuğuna afiyetler olsun.Benim de yeğenlerim makarna canavarları.
Sevgiyle kal.
canımm benimm:)
YanıtlaSilşükür kavuşturana..
çok güzel olmuşş makarna..
hellim hellim erimiz kaşarları..
misss mis..
afiyet bal olsun kuzuya.
seninde ellerine sağlık..
muhabbetle canımm...
Makarna üzerindeki rendelenmiş peynir ve sarımsağın o hoş aroması ile eminim çok lezzetli olmuştur.Benim çocuklarda makarnadan vazgeçmiyorlar..Böyle olunca da senin gibi değişiklikler katarak hazırlıyorum bende:)Ellerine sağlık,oğluna da afiyet olsun:)
YanıtlaSilCANIM BAHAR SANADA GELDİ ÇOK SEVİNDİM
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK BİZ ÇOK SEVERİZ MAKARNAYI
:))
Değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilbak bunu da yiyom ben çok, restoranlarda.
YanıtlaSil:)
bi de ravioli, pesto, penne filan var.
:)
fesleğenli de.
:)
miam miam.
:)