İstiklal'de gezerken,karnımız acıkıp da ayak üstü atıştıracak bir şeyler istediğimizde eşimin tercihi kokoreç benimse midye tava olurdu.Ben hiç kokoreç yemedim çünkü sakatat sevmiyorum sadece ara sıra ciğer yiyorum.Müptelaları bana kızacak belki ama gerçek kokoreçi de sağlıklı bulmuyorum.Kokoreç hazırlanırken seyretmişsinizdir,önce sade olarak pişer,servise hazırlanırken ızgara üzerinde çeşitli sebze ve baharatlarla harmanlanarak küçük küçük kıyılır.Evde eşime ufak bir nostalji yaptırmak istediğimde tavukla hazırlıyorum kokoreçi,aslının tadını bilmediğim için kıyaslayamam ama bana göre;söz konusu kokoreç olduğunda aslolan baharat,gerisi teferruat:))Kendisi de keyifle yediğine göre sorun yok demektir.
Malzemeler : 6 adet tavuk baget (1 adet tavuk göğsü de kullanabilirsiniz)
3 adet orta boy domates
5 adet yeşil biber
2 adet kırmızıbiber
1 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber,kekik
Zeytinyağı
- Bagetleri haşlayalım,pişince derisini ayıklayıp etlerini kemikten ayıralım ve küçük küçük doğrayalım.
- Tavaya 5-6 kaşık zeytinyağı alalım,soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp tavada pembeleştirelim.
- Biberleri küçük küp doğrayıp ilave edelim ve kavuralım.
- Doğradığımız tavukları,tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım.(Baharatların çeşitli ve bol olması gerekiyor,damak tadınıza göre ayarlayınız)
- Domateslerin kabuklarını soyup küçük küp doğrayalım ve tavaya ekleyelim,pişince ocaktan alalım.
- Kokoreçi sıcak sıcak lavaş ekmek ve ayranla servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Ben de hiç kokoreç yemedim . Senin yaptığın çok lezzetli görünüyor canım , ellerine sağlık , sevgiler.
YanıtlaSilDışarıda yediğin bazı şeylerde bazen baharat o kadar baskın oluyor ki ne yediğini bile anlamıyorsun.Evde yapılınca en azından ne yediğinden eminsin.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilben hiç kokoreç yemedim tadını bilmiyorum ama bu malzemeyle çok lezzetli bir tarif olacağına eminim ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilCanım bizim evde çok sevilir ellerine sağlık hayırlı cumalar öpüyorum.
YanıtlaSilKokoreç ağzıma koymam,önce sıkı sıkı okudum,yanlışmı anladım diye.Sonra bayıldım, hemde pratik.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilbende hiç kokoreç yemedim canım.sakatat yemiyorum daha doğrusu ama tavuktan yapmak harika fikirmiş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBEn de yapmıştım. Gerçekten çok ama çok güzel oluyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Bloğunuzuda çok sevdim
İyi hafta sonları
Sevgiler
Bende sevmem Nasil yiyorlar anlamiyorum.Iskembe corbasi de sevmem. kelle pacada sevmem. Sevmem oglu sevmem.
YanıtlaSilIyi etmissin canim. Sagliklik beselenmek gibisi yok..
Doner gibi olmus. Harika gozukuyor canim ellerine saglik olsun..
Sevgiler kocaman...
Haklısın canım yaaa kokoreç sağlıklı değil ama ben çok severim çok..
YanıtlaSilBende evde böyle tavuktan yaparım gayet güzel oluyor..
Ellerine sağlık cnaım..
Nefiss görünüyor.
Dün akşam haberlerde İstanbul'daki erguvanları gördüm aklıma sen geldin :) Ne güzel çiçek açmışlardı.. Oğlum çok sever kokoreçi ben kokusunu severim ama yerken pek içime sinmez, o yüzden yemiyorum.. Ama tavuklusu yenir bence, hem evde daha sağlıklı.. Ellerine sağlık Erguvanım..
YanıtlaSilKokoreç hiç yemedim,sağlıklı bulmuyorum...Ama bu tarifle denenmeli çok güzel olacağına eminim..Tavukla kokoreç yapmak harika bir fikir..Ellerine sağlık..SEVGİLERİMLE:)
YanıtlaSilyemem.. hemde hiç yemem aslını... ama bu tavuğunu çok severim:) ellerine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilHarika bir fikir tebrik ederim.Ben çok severim kokoreç ama kızıma yedirmiyorum.Böyle pratik ve sağlıklı olması süper olmuş,elinize sağlık.Bundan böyle takipteyim :)
YanıtlaSilSevgilerimle...