14 Nisan 2011 Perşembe

AVOKADO EZME(DİP SOS)



  Avokodoyu deneyen varsa bilir,tek başına hiç lezzetli değildir.Annemin yıllardır yaptığı benim de aynen uyguladığım tarifle bu faydalı meyve gayet lezzetli bir hale dönüşüyor.Yapımı oldukça pratik  bir tarif,et ve tavuk yemekleriyle yiyebileceğiniz gibi,cips ve kraker gibi atıştırmalıklarınızı lezzetlendirmede de kullanabilirsiniz.
  Avokadoyu alırken ne çok sert ne de çok yumuşak olmamasına dikkat etmek gerekir.Eğer biraz sert bir avokado ise buzdolabında 2-3 gün alüminyum folyoya sararak bekletmeniz yumuşamasını sağlar.


Malzemeler : 1 adet avokado
                      2 diş sarımsak
                      1/2 limon suyu
                      Tuz,pulbiber
                      2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Avokadoyu soyup çekirdeğini çıkaralım,derin bir kaseye alalım.
  • Sarımsakları soyup 2-3  parçaya bölüp avokadolara ekleyelim.
  • Tuz ,limon suyu ve zeytinyağı ilave edelim.
  • Malzemeleri blendırdan geçirelim.
  • Servis yapacağımız tabağa alalım,üzerine çok az pulbiber serpelim.
Afiyet olsun.







         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder