12 Nisan 2011 Salı

PEYNİRLİ MISIR EKMEĞİ


 Tarif "Lezzet" dergisinin Kasım 2002 sayısından.Zaman zaman haftasonu kahvaltısına pişiriyorum.İçine peynir konulduğu için tek başına çayın yanına eşlik edebilecek bir lezzet.



Malzemeler : 2 su bardağı mısır unu
                      1 su bardağı un
                      1 su bardağı süt
                      1/2 su bardağı sıvıyağ
                      1 tatlı kaşığı kabartma tozu
                      150 gr.beyaz peynir
                      1/2 demet dereotu
                      1 yumurta
                      Tuz,çörekotu
  • Mısır unu,un,kabartma tozu,süt,sıvıyağ ve tuzu karıştırıp,sert ve düzgün bir hamur olana dek yoğuralım.
  • Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1 saat bekletelim.
  • Dereotunu yıkayıp kıyalım,ufalamış beyaz peynirle karıştıralım.
  • Yuvarlak orta boy fırın kabını yağlayıp hamurun yarısını kaba yayalım.
  • İç malzemesini serpelim.
  • Kalan hamuru merdane ile açıp iç malzemesinin üzerini kapatalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim.
  • Önceden ısınmış 200 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirelim.
  • Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Çok güzel lezzetler,Allah mahrum olanlara da kısmet etsin ,inşaallah.

    YanıtlaSil