Tarif "Lezzet" dergisinin Kasım 2002 sayısından.Zaman zaman haftasonu kahvaltısına pişiriyorum.İçine peynir konulduğu için tek başına çayın yanına eşlik edebilecek bir lezzet.
Malzemeler : 2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
150 gr.beyaz peynir
1/2 demet dereotu
1 yumurta
Tuz,çörekotu
- Mısır unu,un,kabartma tozu,süt,sıvıyağ ve tuzu karıştırıp,sert ve düzgün bir hamur olana dek yoğuralım.
- Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1 saat bekletelim.
- Dereotunu yıkayıp kıyalım,ufalamış beyaz peynirle karıştıralım.
- Yuvarlak orta boy fırın kabını yağlayıp hamurun yarısını kaba yayalım.
- İç malzemesini serpelim.
- Kalan hamuru merdane ile açıp iç malzemesinin üzerini kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim.
- Önceden ısınmış 200 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirelim.
- Afiyet olsun.
Çok güzel lezzetler,Allah mahrum olanlara da kısmet etsin ,inşaallah.
YanıtlaSil