14 Nisan 2011 Perşembe

AYVA TATLISI


  Meyve tatlıları ile aranız nasıl?Akşam yemeklerinden sonra çok ağır olmayan bir tat isterseniz güzel bir seçenek.Kaymak olmadığında kaymak tadında şanti kullanabilir,daha da hafifleştirmek istediğinizde üzerinde kaymak yerine 1 top dondurma ile servis yapabilirsiniz.


 Malzemeler : 4 adet ayva
                       8 çorba kaşığı tozşeker
                       5-6 adet karanfil
                       1/2 limon suyu
                       2 su bardağı su
                       Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
                       Kaymak,iri kırılmış antepfıstığı
  • Ayvaları enine ikiye kesip,ortasındaki çekirdekleri çıkaralım,ayva kabuklarını soyalım,kararmamaları için limon suyu ile ovalım.
  • Çıkan çekirdeklerin tamamını ve kabukların bir kısmını ayvayı pişirirken kullanacağımızdan atmayalım.Ayvaların kızarmasını sağlıyor.
  • Yayvan bir tencereye çukur kısımları üste gelecek şekilde ayvaları dizelim.
  • Her  ayva çukuruna 2 çorba kaşığı tozşeker dökelim.
  • 1/2 su bardağı suda gıda boyasını eritip ayvaların üzerine dökelim.
  • Çekirdek ve kabukları ayvaların etrafına yayalım,karanfilleri ve kalan suyu ekleyelim.
  • Suyu kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 1,5 saat pişirelim.
  • Ayvalar soğuduktan sonra çukur kısımlarına birer top kaymak koyup,fıstıkla süsleyerek servis yapalım.


2 yorum:

  1. Merhaba canım ayva tatlısına bayılırım ellerine sağlık.Bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Derya,teşekkür ederim,sık sık uğrayacağım.

    YanıtlaSil