Meyve tatlıları ile aranız nasıl?Akşam yemeklerinden sonra çok ağır olmayan bir tat isterseniz güzel bir seçenek.Kaymak olmadığında kaymak tadında şanti kullanabilir,daha da hafifleştirmek istediğinizde üzerinde kaymak yerine 1 top dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Malzemeler : 4 adet ayva
8 çorba kaşığı tozşeker
5-6 adet karanfil
1/2 limon suyu
2 su bardağı su
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
Kaymak,iri kırılmış antepfıstığı
- Ayvaları enine ikiye kesip,ortasındaki çekirdekleri çıkaralım,ayva kabuklarını soyalım,kararmamaları için limon suyu ile ovalım.
- Çıkan çekirdeklerin tamamını ve kabukların bir kısmını ayvayı pişirirken kullanacağımızdan atmayalım.Ayvaların kızarmasını sağlıyor.
- Yayvan bir tencereye çukur kısımları üste gelecek şekilde ayvaları dizelim.
- Her ayva çukuruna 2 çorba kaşığı tozşeker dökelim.
- 1/2 su bardağı suda gıda boyasını eritip ayvaların üzerine dökelim.
- Çekirdek ve kabukları ayvaların etrafına yayalım,karanfilleri ve kalan suyu ekleyelim.
- Suyu kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 1,5 saat pişirelim.
- Ayvalar soğuduktan sonra çukur kısımlarına birer top kaymak koyup,fıstıkla süsleyerek servis yapalım.
Merhaba canım ayva tatlısına bayılırım ellerine sağlık.Bende beklerim sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba Derya,teşekkür ederim,sık sık uğrayacağım.
YanıtlaSil