1 Nisan 2011 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KARNIBAHAR


  Bu sene son kez pişen bir yemek daha...Sabahları güzel bir bahara uyandığımız,sıcağın artık kendisini hissettirmeye başladığı güneşli günler geldi.Bana öyle geliyor ki havalar bu hızla ısınmaya devam ederse baharı çok kısa bir süre yaşayıp direkt yaza gireceğiz.Şimdiden çiçeklenmeyen tek ağaç kalmadı,her yer hızla yeşeriyor;doğa tekrar canlanıyor;insanın içindeki yaşama sevinci de artıyor.Senenin bu en güzel günlerini fırsatları zorlayarak doya doya yaşamaya çalışalım ne de olsa göz açıp kapayana kadar gelip geçiyor.Çıkalım kırlara,parklara;yürüyüş yapalım,temiz havayı içimize çekelim,gözlerimizi kapatıp kuş seslerini,çocuk cıvıltılarını dinleyelim.İçimiz huzur ve mutlulukla dolsun;ailemize ve sevdiklerimize karşı daha sabırlı ve ilgili olalım.


Malzemeler : 1 adet orta boy karnıbahar
                    4 adet havuç
                    1 adet kuru soğan
                    4 diş sarımsak
                    2 adet baş biber (kuru biber)
                    1 çorba kaşığı domates salçası
                    1 adet limon suyu
                    1 tatlı kaşığı toz şeker
                    1/2 çay bardağı zeytinyağı
                    3-4 su bardağı su
                    1 çay kaşığı tuz
  • Karnıbaharları çiçek çiçek ayıralım.
  • Soğanı ve sarımsağı iri yemeklik doğrayalım,zeytinyağında sararana kadar çevirelim.
  • Havuçları temizleyip halka halka doğrayalım ve soğanlara ekleyip 2 dakika çevirelim.
  • Salçayı ve her biri dört beş parçaya bölünmüş biberleri ekleyip karıştıralım.
  • Karnıbaharları,tuzu,limon suyunu ve 3 bardak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım,kaynamaya bırakalım.Kaynayınca orta ateşe alıp karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirelim eğer ihtiyaç olursa son bir bardak suyu da ekleyelim.                    





  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder