Sarmaiçi Hatay'da kısıra verilen isim.İçine olmazsa olmazımız nar ekşisi konur,yağ olarak halis zeytinyağı tercih edilir.Yanında marul veya taze asma yaprağı ile servis yapılır.Öğlede sonralarının vazgeçilmez lezzetlerindendir.
Malzemeler : 1 kase köftelik bulgur (ince bulgur)
2-3 adet yeşil soğan
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı biber salçası (varsa çekilmiş başbiberle de güzel olur)
1 adet domates
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 su bardağından biraz fazla zeytinyağı
Pulbiber (çok acı yemiyorsanız pulbiber koymayın)
Karabiber,tuz
- İnce bulguru 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatalım.(çoğu insan ılık su ile ıslatır,eliyle yoğurarak bulguru yumuşatır)
- Tuz,karabiber,salça,pulbiber,ince kıyılmış sarımsak ve soğanı ekleyip iyice yoğuralım.
- Kabuğunu soyup çok küçük yemeklik doğranan domatesleri ekleyip ezilene kadar yoğuralım.
- İnce kıyılmış maydanozu ekleyip biraz daha yoğuralım.
- Nar ekşini ilave edip karıştıralım.
- En son zeytinyağını da ekleyip karıştıralım ve servis yapalım.
- Afiyet olsun.
yanına da şöyle evde yapılmış güzel bir turşu oldumu oh oh ne güzel yenir.ellerine saglık.
YanıtlaSilçok severim kısırı.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık kısıra bayılırım:))Helede yanında turşu ve ayran varsa değme keyfime öpüyo
YanıtlaSilrum.