24 Nisan 2011 Pazar

SARMAİÇİ (KISIR)



  Sarmaiçi Hatay'da kısıra verilen isim.İçine olmazsa olmazımız nar ekşisi konur,yağ olarak halis zeytinyağı tercih edilir.Yanında marul veya taze asma yaprağı ile servis yapılır.Öğlede sonralarının vazgeçilmez lezzetlerindendir.


  Malzemeler : 1 kase köftelik bulgur (ince bulgur)
                        2-3 adet yeşil soğan
                        3 diş sarımsak
                        1/2 demet maydanoz
                        2 çorba kaşığı biber salçası (varsa çekilmiş  başbiberle de güzel olur)
                        1 adet domates
                        3 yemek kaşığı nar ekşisi
                        1/2 su bardağından biraz fazla zeytinyağı
                        Pulbiber (çok acı yemiyorsanız pulbiber koymayın)
                        Karabiber,tuz
  • İnce bulguru 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatalım.(çoğu insan ılık su ile ıslatır,eliyle yoğurarak bulguru yumuşatır)
  • Tuz,karabiber,salça,pulbiber,ince kıyılmış sarımsak ve soğanı ekleyip iyice yoğuralım.
  • Kabuğunu soyup çok küçük yemeklik doğranan domatesleri ekleyip ezilene kadar yoğuralım.
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyip biraz daha yoğuralım.
  • Nar ekşini ilave edip karıştıralım.
  • En son zeytinyağını da ekleyip karıştıralım ve servis yapalım.
  • Afiyet olsun.



              

3 yorum:

  1. yanına da şöyle evde yapılmış güzel bir turşu oldumu oh oh ne güzel yenir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. çok severim kısırı.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık kısıra bayılırım:))Helede yanında turşu ve ayran varsa değme keyfime öpüyo
    rum.

    YanıtlaSil