5 Nisan 2011 Salı

ELMALI KURABİYE



  Elmalı kurabiye çocukluğumdan beri en sevdiğim lezzetlerdendir.Annem bir süre yapmasa kardeşlerim de ben de hemen sipariş verirdik.Sonraları ben de öğrenip yapmaya başladım ama yine de annemin kurabiyelerinin lezzetine yetişmek zor.



Malzemeler :1 paket margarin (oda sıcaklığında)
                     1 su bardağı yoğurt
                     1 çay bardağı sıvıyağ
                     1 çay bardağı toz şeker
                     1 vanilya
                     1 kabartma tozu
                     Aldığı kadar un( ortalama 5 su bardağı)

İç malzemesi : 4-5 adet iri elma (rendelenmiş)
                        4 çorba kaşığı toz şeker
                        1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
                        1 tatlı kaşığı tarçın

Kurabiyeleri bulamak için bolca pudra şekeri

  • Rendelenmiş elmaları bir tavaya alalım,üzerine şekeri ekleyip orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirelim.
  • Elmalar suyunu çekip pişince,ocağın altını kapatıp tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım. İç malzemesini soğumaya bırakalım.
  • Derin bir kaba yumuşamış margarini,sıvıyağı,yoğurdu,toz şekeri alıp elimizle karıştıralım.İçerisine kabarma tozu,vanilya ve aldığı kadar unu ekleyelim,yoğuralım.Elimize yapışmayacak yumuşak bir kıvama gelince hamur hazırdır.
  • Hamurdan parçalar kopartıp en az servis tabağı genişliğinde açalım ve bıçakla altı üçgene ayıralım.
  • Üçgenlerin geniş kısımlarına iç malzemesinden koyup kenarlarını hafifçe içe kapatalım ve üçgeni rulo şeklinde saralım.Uç kısımlarını içe doğru hafifçe kıvırıp ay şekli verelim ve fırın tepsisine dizelim.
  • 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika üstü kızarmadan pişirelim.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri iyice soğutup,pudra şekerine bulayalım ve servis yapalım.
  • Afiyet olsun.
  Ölçülerle 2 tepsi kurabiye çıkacağından, kurabiyeler iyice soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kapta tazeliği bozulmadan saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder