29 Nisan 2011 Cuma

KAŞARLI MANTARLI MİLFÖY BÖREK



  Evdeki mantarı börek yapmaya karar verdiğimde uzun zamandır milföy kullanmadığımı farkettim.Milföy çok pratik bir hamur ama yağlı olduğundan her zaman kullanmıyorum,genellikle yufkayı tercih ediyorum.Kaşar ve mantarın uyumu lezzetli milföy hamuruyla birleşince ortaya çıkan börek bir harika oldu.



  Malzemeler : 8 adet milföy hamuru
                        300 gr.mantar
                        2 adet yeşil/kırmızı biber
                        3 adet yeşil soğan
                        Tuz,karabiber,sıvıyağ
                        8 dilim kaşar peyniri
                        1 yumurta sarısı,çörekotu

  •  Biberleri yarım ay doğrayıp biraz sıvıyağda soteleyelim.
  • Mantarları dilimleyip ekleyelim,10 dk.kadar pişsin.
  • Küçük doğradığımız yeşil soğanları,tuz ve karabiberi ekleyelim,mantarlar suyunu çekene kadar pişirip,ocaktan alalım,harç soğusun.
  • Milföyler oda sıcaklığına gelince elimizle hafifçe genişletip içerisine harçtan koyalım ve üzerine kaşar yerleştirip istediğimiz şekilde kapatalım.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu serpelim.
  • 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.










  

2 yorum:

  1. bence tadı damaklarımızda kalacak bi tarif eminim ki cok güzel olacaktır bunuda denemeliyim ellerine saglı yengecim.eltin

    YanıtlaSil
  2. Beğeneceğine eminim,bakalım Ali de beğenecek mi,bekliyorum...

    YanıtlaSil