Beyaz lahana pişerken kokusundan pek hazzedilmez,yemekleri de iştahla yenmez.Ben kız kardeşim kadar olmasa da sarmasını severim:).Ayrıca taze lahanayı çiğ çiğ meyve gibi yemeyi de severim zaten sebzelerin pişmemiş halinin daha faydalı olduğu söylenmez mi?Çiğ sevdiğim için salatalarda da yer alması hoşuma gidiyor.Beyaz lahana salatasını birkaç şekilde yapıyorum,bu sefer yoğurtlusunu denedim.Bakalım siz beğenecek misiniz?
Malzemeler : 1 kase ince kıyılmış beyaz lahana
2 adet orta boy havuç
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
3-4 çorba kaşığı mayonez
3-4 çorba kaşığı konserve mısır
1 avuç ince kıyılmış dereotu
Tuz
- Lahanaları biraz tuz ekleyip elimizle ovalayalım,yumuşasın.
- Havuçları rendeleyip lahanalara ekleyelim.
- Sarımsakları soyup biraz tuzla iyice ezelim.
- Bir kasede yoğurt,sarımsak ve mayonezi karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim ve karıştıralım.
- Salatayı servis tabağına alalım,mısır ve dereotu ile süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder