İşte oğlumun favori pastası.Bu pastayı yapmazsam dilinden kurtulamıyorum.
Eğer zamanınız varsa çikolata sosunu kendiniz yapın derim ama aceleniz varsa hazır çikolata sosları ile de gayet iyi oluyor.
Malzemeler : 4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
50 gr.kakao
1 vanilya
1 kabarta tozu
Üzerine dökmek için : 2 su bardağı süt
Beyaz krema : 1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Çikolata Sosu :2,5 su bardağı süt
2 çay bardağı tozşeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı kakao
80 gr.çikolata
- Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.
- Un,kabartma tozu,kakao,süt ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Önceden ısınmış 175 derecelik fırında pişirelim.(Kürdanla kontrol edip çıkartalım)
- Fırından çıkınca 2 su bardağı sütü kekin her yerine dökelim.
- Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp kek soğuyunca üzerine yayalım.
- Çikolata sos için çikolata hariç tüm malzemeyi tencereye alalım,sürekli karıştırarak pişirelim.
- Sos göz göz olunca çikolatayı parçalayarak ekleyip karıştırarak eritelim,ocaktan alıp soğutalım.
- Sos soğuyunca pastanın üzerine sosu yayıp dilimleyerek servis yapalım.
- Üzerini dövülmüş fındık veya toz antepfıstığı ile süsleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
bayılırım çikolatalı pastalara..gerçekten enfes görünüyor..elleriniz dert görmesin en yakın zamanda deneyip yeni blogumda paylaşmak istiyorum..sevgiler
YanıtlaSil