13 Mart 2011 Pazar

AĞLAYAN PASTA


  İşte oğlumun favori pastası.Bu pastayı yapmazsam dilinden kurtulamıyorum.

  Eğer zamanınız varsa çikolata sosunu kendiniz yapın derim ama aceleniz varsa hazır çikolata sosları ile de gayet iyi oluyor.



Malzemeler  : 4 yumurta
                     1 su bardağı tozşeker
                     1 su bardağı un
                     4 yemek kaşığı süt
                     50 gr.kakao
                     1 vanilya
                     1 kabarta tozu
Üzerine dökmek için : 2 su bardağı süt

Beyaz krema  : 1 poşet kremşanti
                       1 su bardağı soğuk süt

 Çikolata Sosu :2,5 su bardağı süt
                        2 çay bardağı tozşeker
                        2 tatlı kaşığı  mısır nişastası
                        3 çorba kaşığı kakao
                        80 gr.çikolata
  • Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.
  • Un,kabartma tozu,kakao,süt ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Önceden ısınmış 175 derecelik fırında pişirelim.(Kürdanla kontrol edip çıkartalım)
  • Fırından çıkınca 2 su bardağı sütü kekin her yerine dökelim.
  • Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp kek soğuyunca üzerine yayalım.
  • Çikolata sos için çikolata hariç tüm malzemeyi tencereye alalım,sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Sos göz göz olunca çikolatayı parçalayarak ekleyip karıştırarak eritelim,ocaktan alıp soğutalım.
  • Sos soğuyunca pastanın üzerine sosu yayıp dilimleyerek servis yapalım.
  • Üzerini dövülmüş fındık veya toz antepfıstığı ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

                       
                        

1 yorum:

  1. bayılırım çikolatalı pastalara..gerçekten enfes görünüyor..elleriniz dert görmesin en yakın zamanda deneyip yeni blogumda paylaşmak istiyorum..sevgiler

    YanıtlaSil