1 Mart 2011 Salı

PATATES ÇORBASI


  Patatesin her halini çok severim.Çorbası da çok lezzetli oluyor,içerisindeki et suyu ve sütle çok da sağlıklı.

 Malzemeler  : 4 adet iri patates
                      1 kuru soğan
                      3 çorba kaşığı tereyağı
                      2 su bardağı et suyu
                      4 su bardağı su
                      1 su bardağı süt
                      Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp 1 çorba kaşığı tereyağında sarartalım.
  • Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayalım,soğanlara ekleyip,birkaç defa çevirelim.
  • Et suyu ve su ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Patatesler yumuşayınca blendırdan geçirelim.
  • Süt,tuz,karabiber ekleyip,bir taşım kaynatıp altını kapatalım. 
  • Kalan tereyağında pulbiber kızdırıp,çorbayı servis ederken üzerine gezdirelim.
  • Afiyet balşeker olsun:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder