Patatesin her halini çok severim.Çorbası da çok lezzetli oluyor,içerisindeki et suyu ve sütle çok da sağlıklı.
Malzemeler : 4 adet iri patates
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp 1 çorba kaşığı tereyağında sarartalım.
- Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayalım,soğanlara ekleyip,birkaç defa çevirelim.
- Et suyu ve su ekleyip pişmeye bırakalım.
- Patatesler yumuşayınca blendırdan geçirelim.
- Süt,tuz,karabiber ekleyip,bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
- Kalan tereyağında pulbiber kızdırıp,çorbayı servis ederken üzerine gezdirelim.
- Afiyet balşeker olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder