16 Mart 2011 Çarşamba

YUMURTALI ISPANAK


  Ispanağın yıkaması hariç her halini çok severim:))Tamamen temizlenmesi için çok iyi yıkamak gerekiyor,defalarca bol suda yıkadıktan sonra mutlaka 15-20 dakika sirkeli suda bekletin ki fayda yerine zarar görmeyin.Ispanağı önce haşlayıp sonra kavuranlar var kesinlikle önermiyorum,kendileri gayet narin bir sebze olduğundan o kadar çok işlem gerektirmiyor,sebzenin canına okuyup posasıyla midemizi yormayalım lütfen yoksa Temel Reis'in kemikleri sızlar!

Malzemeler  : 500 gr.ıspanak
                     4 yumurta
                     1 adet iri kuru soğan
                     3-4 diş sarımsak
                     2 adet kırmızıbiber
                     1 tatlı kaşığı biber salçası
                     Tuz,karabiber,zeytinyağı
  • Soğan ve sarımsakları yemeklik,biberleri halka doğrayalım ve zeytinyağında soteleyelim.
  • Biber salçasını ekleyip,karıştıralım.
  • Ispanakları doğrayıp ekleyelim,tuzunu ayarlayalım.
  • Ispanakların pişmesine yakın dört yerine çukur açalım ve her birinin içine bir adet yumurta kıralım.
  • Yumurtaların üzerine biraz karabiber serpip,tavanın kapağını kapatalım ve orta ateşte yumurtalar pişene kadar bekleyelim.
  • Yumurtalar pişince sıcak sıcak yemeği servis edelim.
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder