Ispanağın yıkaması hariç her halini çok severim:))Tamamen temizlenmesi için çok iyi yıkamak gerekiyor,defalarca bol suda yıkadıktan sonra mutlaka 15-20 dakika sirkeli suda bekletin ki fayda yerine zarar görmeyin.Ispanağı önce haşlayıp sonra kavuranlar var kesinlikle önermiyorum,kendileri gayet narin bir sebze olduğundan o kadar çok işlem gerektirmiyor,sebzenin canına okuyup posasıyla midemizi yormayalım lütfen yoksa Temel Reis'in kemikleri sızlar!
Malzemeler : 500 gr.ıspanak
4 yumurta
1 adet iri kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,zeytinyağı
- Soğan ve sarımsakları yemeklik,biberleri halka doğrayalım ve zeytinyağında soteleyelim.
- Biber salçasını ekleyip,karıştıralım.
- Ispanakları doğrayıp ekleyelim,tuzunu ayarlayalım.
- Ispanakların pişmesine yakın dört yerine çukur açalım ve her birinin içine bir adet yumurta kıralım.
- Yumurtaların üzerine biraz karabiber serpip,tavanın kapağını kapatalım ve orta ateşte yumurtalar pişene kadar bekleyelim.
- Yumurtalar pişince sıcak sıcak yemeği servis edelim.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder