4 Mart 2011 Cuma

PIRASALI MERCİMEKLİ BÖREK

  "Börek yemeyi çok seviyorum ama sağlıklı beslenmek istiyorum"diyenler;işte bu börek tam size göre.Lezzetli,sağlıklı ve hafif...Bir de zeytinyağlı pırasa yaptığınızda pırasanın ayırdığınız yeşil kısımlarını değerlendirmek için alternatif.



Malzemeler : 4 adet yufka
                    1 su bardağı yeşil mercimek
                    3 su bardağı su
                    5-6 adet pırasanın yeşil kısımları
                    Yarım demet maydanoz
                    1 çorba kaşığı silme biber salçası
                    4 çorba kaşığı zeytinyağı
                    1 çay kaşığı karabiber
                    1 çay kaşığı tuz
                    1,5 su bardağı yoğurt
                    1/2 su bardağı sıvıyağ
                    2 adet yumurta akı
                    Galeta unu

  • Yeşil mercimeği 3 su bardağı su ile haşlayıp,suyu kalırsa süzelim.
  • Pırasaları ince kıyıp 4 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyelim.
  • Üzerine 1 çorba kaşığı biber salçası ve haşlanan mercimekleri ekleyip,karıştıralım.
  • Maydanozu ince kıyalım.
  • Karabiber,tuz ve kıyılmış maydanozu da ekleyip içi ocaktan alalım,soğumaya bırakalım.
  • Yoğurt ve sıvıyağı karıştıralım.
  • Bir adet yufkayı düz bir zemine serelim üzerine fırçayla sostan bolca sürelim.
  • İkinci yufkayı üzerine kapatalım,bıçakla sekiz eşit üçgen elde edecek şekilde keselim.
  • Üçgenlerin geniş tarafına kaşıkla iç malzemesinden koyalım ve geniş sigara böreği gibi saralım.
  • Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayalım.
  • Sardığımız börekleri önce yumurta akına batıralım sonra galeta ununa bulayalım.
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirelim.
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder