Hem gözlerinize hem de damaklarınıza muhteşem bir ziyafet çekmek isterseniz bu lazanyayı mutlaka yapmalısınız.
Lazanyayı dört katlı yaptım.Daha fazla da dizebilirsiniz ama daha az dizmeyin çünkü çok ince olur,hoş görünmez.
Haşlama gerektirmeyen lazanyalardan kullandım,ön hazırlığı kısaltıyor.Beşamel sos ve iç malzemelerle fırında pişerken yumuşuyor.
Malzemeler : 12 adet lazanya yaprağı
300 gr.kıyma
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
3 adet olgun domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam kekik (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sosu : 2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
Muskat rendesi (Hint cevizi)
Tuz
Üzeri için : 1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Tavaya biraz zeytinyağı döküp kıymayı ekleyeyelim ve kavurmaya başlayalım fazla pişmesin.
- Soğan,sarımsak ve biberleri yemeklik doğrayıp ekleyelim,sararana kadar çevirelim.
- Salça,tuz,karabiber ilave edip karıştıralım.
- Havuçları rendeleyip ekleyelim,tam pişmesine gerek yok.
- Domatesleri soyup küp doğrayalım sosa ekleyelim,yumuşayınca kekik ilave edip ocaktan alalım.
- Beşamel sos için tencereye tereyağı ve unu alalım,kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Muskat rendesi,tuz ve sütü ekleyip sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayalım. (Çok koyu olmayacak,topaklanırsa blendırdan geçirelim.)
- Fırın kabının dibini zeytinyağı ile yağlayalım.
- Tabana 3 adet lazanya dizip üzerine beşamel sos sürelim,kıymalı içten yayalım.
- Bu şekilde 4 kat lazanya dizelim,en üst kattaki lazanyanın üzerine kalan beşamel sosu yayıp,kaşar peynirini her tarafını kapatacak şekilde serpelim.
- 175 derece ısıtılmış fırında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder