23 Mart 2011 Çarşamba

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ


  Bu böreği kahvaltıda veya öğleden sonra çayın yanında yiyebileceğiniz gibi,yanına ayran-salata veya çorba-salata seçeneklerinden birini ekleyerek öğle ya da akşam yemeklerinde menü oluşturabilirsiniz.
 

Malzemeler : 4 adet yufka
                    500 gr.ıspanak
                    1 adet kuru soğan
                    1 su bardağı çökelek veya lor peyniri
                    1 çorba kaşığı silme biber salçası (daha acı seviyorsanız biraz da pulbiber ekleyebilirsiniz)
                    1 çay kaşığı karabiber
                    1 su bardağı yoğurt
                    1 çay bardağı zeytinyağı
                    1 yumurta,tuz,çörekotu
  • Ispanakları yıkayıp irice doğrayalım.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp 3 kaşık zeytinyağında sarartalım.
  • Biber salçasını ekleyip karıştıralım.
  • Ispanakları,tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika çevirelim ve altını kapatalım.Fırında da pişeceğinden yeterli olacaktır.
  • Ocaktan alıp hangi peyniri kullanacaksak ekleyelim,iç malzemesini soğumaya bırakalım.
  • Yoğurt,zeytinyağı ve yumurtayı çırpalım.
  • Yufkaları ikişerli ayıralım.Tezgaha bir yufkayı serip bolca sos sürelim ve üzerine ikinci yufkayı kapatalım ve bıçakla dörde bölelim.
  • Her parçanın geniş ucuna iç malzemesinden koyalım ve kenarlarını içe katlamadan önce rulo yapıp sonra ruloyu bir ucunun etrafında döndürerek gül şekli verelim.
  • Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Yağladığımız tepsiye börekleri dizelim.
  • Kalan sosu üzerlerine sürüp çörekotu serpelim.
  • Fırını 190 dereceye ayarlayıp 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder