Bu böreği kahvaltıda veya öğleden sonra çayın yanında yiyebileceğiniz gibi,yanına ayran-salata veya çorba-salata seçeneklerinden birini ekleyerek öğle ya da akşam yemeklerinde menü oluşturabilirsiniz.
Malzemeler : 4 adet yufka
500 gr.ıspanak
1 adet kuru soğan
1 su bardağı çökelek veya lor peyniri
1 çorba kaşığı silme biber salçası (daha acı seviyorsanız biraz da pulbiber ekleyebilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta,tuz,çörekotu
- Ispanakları yıkayıp irice doğrayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayıp 3 kaşık zeytinyağında sarartalım.
- Biber salçasını ekleyip karıştıralım.
- Ispanakları,tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika çevirelim ve altını kapatalım.Fırında da pişeceğinden yeterli olacaktır.
- Ocaktan alıp hangi peyniri kullanacaksak ekleyelim,iç malzemesini soğumaya bırakalım.
- Yoğurt,zeytinyağı ve yumurtayı çırpalım.
- Yufkaları ikişerli ayıralım.Tezgaha bir yufkayı serip bolca sos sürelim ve üzerine ikinci yufkayı kapatalım ve bıçakla dörde bölelim.
- Her parçanın geniş ucuna iç malzemesinden koyalım ve kenarlarını içe katlamadan önce rulo yapıp sonra ruloyu bir ucunun etrafında döndürerek gül şekli verelim.
- Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım.
- Yağladığımız tepsiye börekleri dizelim.
- Kalan sosu üzerlerine sürüp çörekotu serpelim.
- Fırını 190 dereceye ayarlayıp 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder