31 Mart 2011 Perşembe

ETİMEK TATLISI



  Canınız hem şerbetli hem de ağır olmayan bir lezzet istediğinde yapabileceğiniz güzel bir tatlı tarifi vermek istiyorum.Kendisi ekmek kadayıfının hafif versiyonu.Yapılışı çok kolay ama yapınca biraz buzdolabında beklerse daha güzel oluyor.O nedenle akşam için yapacaksanız sabahtan yapmanızda fayda var.
  Eğer karamel tadı seviyorsanız şerbetini yaparken tencereye önce sadece şekeri koyup biraz rengi koyulaşana kadar pişirin(şekeri karamelize edin) daha sonra suyu ilave edip şerbeti kaynatın.Tencerede yana şekere suyu ilave ettiğinizde şeker katılaşacaktır merak etmeyin daha sonra erir.Ben bazen bu şekilde yapıyorum,bazen de normal şerbet kaynatıp etimeklere döküyorum.


Malzemeler  : 1 paket tuzsuz etimek
                       
Muhallebisi  : 4 su bardağı süt
                       2 yemek kaşığı tepeleme un
                       1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
                       1 su bardağı tozşeker
                       1 vanilya
                       1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti          : 2,5 su bardağı tozşeker
                       2,5 su bardağı su
                       1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri            : 1 su bardağı soğuk süt
                       1 poşet kremşanti
                       1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  •  Tencereye şeker,su ve limon suyunu ekleyip şerbeti pişirelim,şerbet fokurdayınca 10 dakika daha kaynasın ve altını kapatalım.
  • Cam fırın tepsisine etimekleri dizelim,sıcak şerbeti üzerine gezdirelim,iyice çeksin,ılısın.
  • Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemelerle muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirelim,göz göz olunca vanilya ve yağı ekleyip,ateşten alalım,ilk sıcağı çıkıp beş dakika geçince etimeklerin üzerine muhallebiyi dökelim.
  • Tatlının muhallebisi soğuyunca 1 bardak sütle şantiyi hazırlayıp üzerine eşit bir şekilde yayalım.
  • İri kıyılmış cevizleri tatlıya serpiştirelim,buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapalım.


                        

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder