Bu keki yıllar önce "yemek zevki" dergisinde görüp denemiştim,hoşumuza gitmişti.O zamandan beri ara ara yaparım,mısır ekmeği seviyorsanız bu keki de beğenerek yersiniz.
Malzemeler : 3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker (Keki tatlı seviyorsanız şekeri 2 bardağa yakın koyun,ben öyle yaptım)
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 vanilya
1 çay bardağı susam
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar en az beş dakika çırpın.
- Süt,yoğurt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın.
- Başka bir kapta un,mısır unu,tarçın,karbonat ve vanilyayı karıştırın.
- Kuru malzemeyi yumurtalu karışıma ekleyip,karıştırın.
- En son cevizi ekleyin.
- Yağlanmış cam fırın kabına hamuru dökün,üzerine susam serpin.
- Önceden ısınmış 175 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip,keki fırından alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder