9 Mart 2011 Çarşamba

MISIR UNLU KEK

Bu keki yıllar önce "yemek zevki" dergisinde görüp denemiştim,hoşumuza gitmişti.O zamandan beri ara ara yaparım,mısır ekmeği seviyorsanız bu keki de beğenerek yersiniz.



Malzemeler  :  3 yumurta
                      1,5 su bardağı toz şeker (Keki tatlı seviyorsanız şekeri 2 bardağa yakın koyun,ben öyle yaptım)
                      1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
                      1 su bardağı süt
                      1 su bardağı yoğurt
                      3 su bardağı mısır unu
                      1 su bardağı un
                      1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
                      1 tatlı kaşığı karbonat
                      1 tatlı kaşığı tarçın
                      1 vanilya
                      1 çay bardağı susam
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar en az beş dakika çırpın.
  • Süt,yoğurt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın.
  • Başka bir kapta un,mısır unu,tarçın,karbonat ve vanilyayı karıştırın.
  • Kuru malzemeyi yumurtalu karışıma ekleyip,karıştırın.
  • En son cevizi ekleyin.
  • Yağlanmış cam fırın kabına hamuru dökün,üzerine susam serpin.
  • Önceden ısınmış 175 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip,keki fırından alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder