Siz "Her gün ne pişirsem?"diye düşünenlerden misiniz?Bazen bu soruya cevap bulmak gerçekten zor oluyor.Yine ne pişireceğimi kara kara! düşündüğüm bir günde buzlukta daha önceden alınıp fazlası kaldırılmış tavuk kanatlar olduğu geldi aklıma.Aslında ben tavuk kanat yemem ama ev halkı seviyor.Ben de bari onların gönlü hoş olsun ,düşünmekten de kurtulayım dedim ve onları pişirdim.
Malzemeler : 750 gr.tavuk kanat
3-4 adet domates
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
Kimyon,karabiber,pulbiber,zerdeçal,kekik,tuz (Baharatları damak zevkimize göre ayarlayalım)
Zeytinyağı
- Kanatları derin bir kaseye alıp tuz,salça,karabiber,kimyon,zerdeçal ekleyelim,iyice karıştırıp,en az bir saat dinlendirelim.
- Sosunu iyice çeken kanatları bir fırın kabına alalım ve fırında 200 derecede bir yüzünü 15 dakika pişirelim.
- Fırın kabını çıkarıp tavukları çevirelim ve 15 dakika da diğer yüzünü pişirelim ki iki tarafı da kızarsın.
- Kanatlar pişerken domatesleri soyup küp küp doğrayalım.
- Sarımsakları soyup az tuz ile ezelim.
- Tavaya biraz zeytinyağı koyup sarımsakları ekleyelim bir kere çevirelim ve domatesleri ilave edelim.
- Pulbiber,tuz,kekik ekleyelim ve domatesler pişince ocaktan alalım.
- Sosu arzuya göre kanatların üzerine dökerek veya yanına ekleyerek servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder