8 Mart 2011 Salı

KARNIBAHAR PANE








  Karnıbaharı kızartırken oğlum geldi,ne yemek yaptığımı sordu ben de "karnıbahar yemeği yapıyorum"dedim."Karnıbaharlı tavuk mu?"diye sordu:)Gerçekten kızarınca görüntüsü çıtır tavuğa benziyor,lezzetine de diyecek yok doğrusu.

Malzemeler  : 1 orta boy karnıbahar
                     1 şişe soda
                     2 yumurta
                     1 çay kaşığı karabiber
                     1 çay kaşığı kırmızıbiber
                     Un (Yaklaşık 1,5 su bardağı)
                     Tuz,sıvıyağ
Üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt
  • Karnıbaharı çiçek çiçek ayıralım.
  • Buharda veya az su ile teflon tavada 15 dakika haşlayalım.
  • Yumurtayı çırpalım içine soda,tuz,karabiber,kırmızıbiber ekleyip karıştıralım.
  • Azar azar un ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edelim,koyu bir karışım olsun ki karnıbaharları bulayınca üzerinden akıp gitmesin.
  • Yağı kızdıralım.
  • Karnıbaharları teker teker sosa bulayıp yağa atalım ve kızartalım.
  • Kızaran karnıbaharların üzerine servis esnasında sarımsaklı yoğurt dökelim,önceden dökünce karnıbaharları yumuşatır ve lezzeti kaçar.
                    

                    
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder