Karnıbaharı kızartırken oğlum geldi,ne yemek yaptığımı sordu ben de "karnıbahar yemeği yapıyorum"dedim."Karnıbaharlı tavuk mu?"diye sordu:)Gerçekten kızarınca görüntüsü çıtır tavuğa benziyor,lezzetine de diyecek yok doğrusu.
Malzemeler : 1 orta boy karnıbahar
1 şişe soda
2 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Un (Yaklaşık 1,5 su bardağı)
Tuz,sıvıyağ
Üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt
- Karnıbaharı çiçek çiçek ayıralım.
- Buharda veya az su ile teflon tavada 15 dakika haşlayalım.
- Yumurtayı çırpalım içine soda,tuz,karabiber,kırmızıbiber ekleyip karıştıralım.
- Azar azar un ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edelim,koyu bir karışım olsun ki karnıbaharları bulayınca üzerinden akıp gitmesin.
- Yağı kızdıralım.
- Karnıbaharları teker teker sosa bulayıp yağa atalım ve kızartalım.
- Kızaran karnıbaharların üzerine servis esnasında sarımsaklı yoğurt dökelim,önceden dökünce karnıbaharları yumuşatır ve lezzeti kaçar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder