10 Mart 2011 Perşembe

ETLİ KURU FASULYE

  Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez yemeği kuru fasulye tam bir protein deposu,bu nedenle et eklemeniz şart değil,etsiz de yapabilirsiniz,tek başına protein itiyacınızı karşılayacak besleyici bir yemek.Etli yaptığınızda ise lezzetine lezzet katmış olursunuz.

Kuru fasulye ve soğan vazgeçilmez ikili
  Yanında pilav,soğan salatası,ayran veya pilav,turşu,ayranla yiyebilirsiniz.

Malzemeler  : 2 su bardağı kuru fasulye
                     250 gr. kuşbaşı et
                     1 adet büyük kuru soğan
                     1 çorba kaşığı domates salçası
                     1 çorba kaşığı biber salçası
                     1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber veya 2-3 adet baş biber (kuru biber)
                     Tuz,su,zeytinyağı
  • Fasulyeyi akşamdan ıslatalım.
  • Ertesi gün tencereye koyup üstünü kapacak kadar su ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatalım.Bu şekilde 3-4 saat beklesin.
  • Tencereyi tekrar ocağa alıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim,suyunu çok koymayalım,süzmek zorunda kalmayalım.Fasulyenizin bütün vitamini lavabonuzdan aşağı gitmesin.
  • Başka bir tencereye etleri alıp,suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Yemeklik doğranan soğanı ve 3-4 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip kavuralım.
  • Salçaları ekleyip birkaç defa çevirelim.
  • Fasulyeleri,pul biberi(ya da baş biberi),tuzu ekleyip,suyunu ayarlayalım.
  • Yemek kaynayınca altını kısalım,özleşene kadar pişirip,ocaktan alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder