29 Mart 2011 Salı

ELMALI KEREVİZ SALATASI

  Çoğu kişinin aksine ben kerevizin kokusunu çok severim.Pişmiş veya çiğ farketmez,her hali güzel.Salatasını da sık sık yapmaya çalışıyorum,içindeki kerevizler çiğ olduğundan çok daha faydalı.Mayonezi de fazla kullanmıyorum sadece lezzetini verecek kadar yeterli,böylece çok ağır olmuyor.



Malzemeler : 1 küçük kereviz
                    1 adet elma
                    2 su bardağı yoğurt (çok sulu olmasın)
                    3 çorba kaşığı mayonez
                    3 diş sarımsak
                    2 çorba kaşığı limon suyu
                    Tuz
  • Kerevizi soyalım ve rendeleyelim,elmayı rendeleyelim ve ikisini de derin bir kaba alalım.
  • Kararmamaları için biraz tuz ve limon suyu ile karıştıralım.
  • Sarımsakları az tuz ile iyice ezelim.
  • Elma ve kerevizlere yoğurt,mayonez,sarımsak ekleyip karıştıralım.
  • İstediğimiz gibi süsleyelim.
  Bu salatayı servis yapmadan kısa süre önce yapmakta fayda var yoksa salata sulanır ve hoş görünmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder