1 Mart 2011 Salı

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


  Bu sene kış geçen senelere göre ılık geçti,bahar yüzünü gösterdi bile.Yakında yaz sebzelerine geçeriz,o zaman pişirsem kimseye yediremeyeceğime göre bu senenin son zeytinyağlı pırasasını pişireyim dedim.Pırasaların ayırdığım yeşil kısımlarını da börek yapmayı düşünüyorum,bakalım...

Malzemeler  : 1 kg.pırasa
                     4 adet havuç
                     1 kahve fincanı pirinç
                     1 adet limonun suyu
                     2 su bardağı su
                     1 çorba kaşığı tozşeker
                     4 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 çay kaşığı tuz

  • Pırasaları yıkayıp beyaz kısımlarını keselim ve iri iri doğrayalım.
  • Havuçları temizleyip verevine halkalayalım.
  • Zeytinyağında havuçları 2 dakika soteleyelim.
  • Doğradığımız pırasaları ekleyip birkaç kez çevirelim.
  • Yıkadığımız pirinci ekleyelim.
  • Su,limon suyu,şeker,tuz ekleyip orta ateşte sebzeler yumuşayıp,pirinç açılana kadar pişirelim.
  • Altını kapatıp ılındıktan sonra servis edelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder