11 Mart 2011 Cuma

PATATESLİ OMLET


  Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yiyeceklerinden yumurtanın yüzlerce çeşit yapılışı var.Ben her seferinde malzeme değiştirerek omlet hazırlamayı seviyorum.Siz yumurtanızı nasıl alırsınız?

Malzemeler  : 3 adet yumurta
                     1 orta boy patates
                     4 çorba kaşığı süt
                     1/2 su bardağı rende kaşar peyniri
                     1 çay kaşığı karabiber
                     Sıvıyağ,tuz
  • Patatesi rendeleyip kızdırdığımız az sıvıyağda sürekli karıştırarak pişirelim,çok kızarmasın.
  • Pişen patatesi bir tabağa alalım,ılısın.
  • Bu arada yumurtaları derin bir kaseye kırıp,tuz ve karabiber ekleyerek çırpalım.
  • Sütü ve patatesi ekleyelim,patatesi karışımın her yerine eşit dağılacak şekilde karıştıralım.
  • Kaşar peynirini ekleyip,daha önceden patatesi pişirdiğimiz teflon  tavaya karışımı dökelim.
  • Orta ateşte kapağı kapalı olarak üstü donana kadar pişirelim.
  • Omleti bir tabağa ters çevirip,şeklini bozmadan tekrar tavaya yavaşça kaydıralım,tekrar yağ eklemeye gerek yok.
  • Diğer yüzü de pişince servise hazırdır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder