25 Haziran 2011 Cumartesi

KABAKLI OMLET





  Kabağın tam mevsimi,arkadaşlar envai çeşit tarifini veriyorken ben de geçen hafta sonu yaptığım omlet tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Ev halkı tarafından ön yargı ile yaklaşılıp daha sonra keyifle yenen bir lezzet daha...Tarif Oktay Usta'ya ait,ben yeşil soğan yerine kuru soğan kullandım.




Malzemeler : 4 yumurta
                      2 kabak
                      50 gr.kaşar peyniri
                      1 adet kuru soğan (orijinal tarifte 4 adet yeşil soğan)
                      1 tutam dereotu
                      Sıvı yağ,tuz,karabiber
                      Kiraz domates

  • Kabakları incecik halka halka dilimleyip,sıvı yağ eklediğimiz tavada soteleyelim.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip pişirelim.
  • Yumurtaları çukur bir kapta çırpalım.
  • Tuz,rendelenmiş kaşar peyniri,kıyılmış dereotu,karabiber ekleyip karıştıralım.
  • Karışımı kabak ve soğanın üzerine döküp yayalım ve omleti önlü arkalı pişirelim.
  • Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Elinize sağlık.Mutlaka denenmeli.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Cok lezzetlidir muhakkak. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bence tadı güzel olmuştur ev halkınıza katılıyorum ellerinize sağlık deneyeceğim arkadaşım sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık,nefis görünüyor,pazar kahvaltısı için süper olur.

    YanıtlaSil
  5. bunu eskiden anne annem yapardı çok severek yerdimn.çocukluğuma gittim :).ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. fırın kabak yapıyorum buna benzer nefis oluyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Mineciğim;eminim o da çok güzeldir.

    YanıtlaSil