12 Haziran 2011 Pazar

NİCE YILLARA BEBEĞİM...





  O minik elinin üzeri,alınan kan nedeniyle morardığında henüz bir günlük bile değildin,acıyla ilk tanışışındı,içli içli ağlaman bana kendi acımı unutturmuştu.Hatırladığımda hala hemşireye öfkelendiğim o günün üzerinden tam beş yıl geçti.Defalarca düştün,canın yandı,kavga ettin,ağladın,yanında olduğum her an yaşadığın zorluklarla baş edebilmen için sana destek olmaya çalıştım,yanında olamadığım anlardan nefret ettim,kendime kızdım.Şimdi sen bana oyun oynamaya giderken "Hoşça kal anne,eğer bana ihtiyacın olursa hemen çağır,gelirim"diyorsun,dolan gözlerim eşliğinde yüzüme tuhaf bir gülümseme yerleşiyor.


  Senin iyi bir insan olabilmen için kendimizce! doğru olan kalıplara girmen için zorladığımızda dayanamayıp itiraz ediyor ve "Ben artık çocuk değilim"diyorsun.Her ne kadar biyolojik olarak daha bir çocuk olsan da oynadığın oyunun arasında kardeşinin ağlama sesi geldiğinde koşarak yanına gidip O'nu susturmaya çalışman,sadece henüz çok küçük olduğu için O'nunla biraz daha fazla ilgilendiğimizde rahatsız olsan dahi asla zarar vermeyi düşünmemen,sen televizyon seyrederken ben diğer odada elimden bir şey düşürdüğümde "Bir şey mi oldu?"diye seslenerek benim iyi olup olmadığımı kontrol etmen,sofra hazırlarken gelip "sana yardım edeyim sen fazla yorulma"demen,nerede olsak güzel bir çiçek görünce bana hediye etmek istemen,ne kadar olgun ve düşünceli bir karakterin olduğunu gösteriyor.Büyümek için hiç acele etme bebeğim,bir gün gelecek nasıl olduğunu fark etmeden büyüyeceksin,çocukluğunu doya doya yaşa.


   Canım oğlum,acemice anneliğimi yaşarken seninle, aslında ne kadar çok şey öğrettin bana,olgunlaştırdın,insanlara ve hayata bakışımı değiştirdin,kendi anne babamı bile senden sonra daha iyi anlamaya başladım aynen O'nların vaktiyle söylediği gibi.Bebeğim,deneme yanılmalarım,eksik ve hatalarım için beni affet,hiçbirisi sana olan sevgimin azlığından değil maalesef annelik kitaplardan okumayla öğrenilmiyor.


  Bugün senin doğum günün canım,Allah her sene bugünlere çıkarsın,sen büyürken çocuk masumiyetin kaybolmasın,yüreğinin temizliği bozulmasın.Seni çok ama çok seviyorum benim canım oğlum,doğum günün kutlu olsun,hep mutlu ol.

18 yorum:

  1. Nice mutlu,sağlıklı,başarılı yıllara...Ailece hep birlikte en güzel günler sizlerin olsun...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim pembe kekik,çok naziksin.

    YanıtlaSil
  3. Canım Allah yavruna uzuuuun,sağlıklı ve başarılarla dolu bir ömür nasip etsin inşallah...
    Doğum günü kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. Hayat cafe,çok teşekkür ederim,hepimizin yavrusuna nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  5. canım benim çok güzel bir yazıydı.hep beraber nice uzun sağlıklı mutlu seneler diliyorum.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Sevdacığım güzel dileklerin için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Allah uzun ömürler versin arkadaşım yavruna, hepimizinkilere.Onlar bizim herşeyimiz sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Özgenciğim amin,teşekkürler,hepimizin yavrusuna.

    YanıtlaSil
  9. ÇOK ANLAMLI,DUYGU YÜKLÜ BİR YAZI OLMUŞ BU DA GERÇEK OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR,YAVRUNALA BİRLİKTE NİCE MUTLU YILLARA ULAŞMANI DİLİYORUM,SEVGİLER

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim,içimden taşanları kelimelere dökmeye çalıştım.

    YanıtlaSil
  11. canım kızım, annelik kitaplardan öğrenilmiyor, evet. senin de söylediğin gibi yaşayarak öğreniliyor. seni kucağıma aldığım günün üzerinden yıllar geçti ve sen artık çok güzel bir anne, bense bir anneanneyim. şimdi anneliğinin sana yaşattığı haklı gururla yazdığın bu yazıyı okurken, bir anneanne olarak hissetiklerimin yoğunluğunu tahmin bile edemezsin.

    umarım daha uzun, upuzun yıllar boyunca birbirinizin hayatında varolur ve anılarınızı mutlu anlarla taçlandırırsınız. nice mutlu yıllara canlarım..

    YanıtlaSil
  12. Annelerin en güzeli eğer "iyi bir anne"tanımını biraz bile hakediyorsam senin sayendedir.Allah kısmet eder de yaşarsak o yıllarda hep beraber oluruz inşallah,senin daha bizlere katacağın o kadar çok şey var ki...
    Seni çok seviyoruz.

    YanıtlaSil
  13. saglıklı,mutlu ve başarılı yıllar diliyorum ogluna.oglum dünyaya geldiginde ne yapacagımı şaşırmıştım.ama biz berbaer büyüdük.

    YanıtlaSil
  14. Evet Eylemciğim,gerçek anlamda insan bebeği büyürken büyüyor,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Duygulandirdi beni sozleriniz... Oglunuzun yeni yasi kutlu mutlu olsun, her yeni yasi ona guzellikler getirsin insallah. Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Canboğazdan,güzel dileklerin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili kardesim, biraktigin nazik yorumuna cok tesekkür ederken, minik yavrunun da yeni yasini gönülden kutluyorum.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  18. Filiz abla,teşekkür ederim,sevgiler.

    YanıtlaSil